DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Advert
Hasan Suiçmez
Hasan Suiçmez
Giriş Tarihi : 07-01-2018 12:41

Hizmet dediğin böyle olmalı!

Ali Mustafaoğlu, İnşaat Yüksek Mühendisi, Araklı’nın Pervane köyünden. Yıllar önce babaları Mahmut Mustafoğlu’nun kararı ile İstanbul’a göçmüş, orada hayatın bütün zorluklarına karşı direnip, babalarının öncülüğünde kurdukları aile şirketi ile kardeşleri Yunus ve Lokman Mustafaoğlu ile birbirlerine tutunarak, adeta “iğne ile kuyu kazıyıp” güzel İstanbul’umuzun Bakırköy semtine hayat veren inşaat çalışmalarını başarı ile yürütüp, köylerinden, kentlerinden ayrılmanın üzüntüsünü hiçbir zaman yaşamayarak, önemli başarıların temsilcileri olmuşlardır.

Uzun yıllar İstanbul’da yaşamalarına rağmen köyleri ve kentleri ile ilişkilerini her zaman sıcak tutan bu değerli aile, fırsat buldukça ve ihtiyaç oldukça öncelikle köyümüz Pervane'ye çok değerli katkılarda bulunmuş, bütün komşularımızın da duasını almış bir ailedir. Ailenin vitrindeki çalışanı Ali Mustafaoğlu, dürüstlük abidesi bir kardeşimizdir. Köyüne yaptığı hizmetlerle yetinmeyerek, şehrimize nasıl hizmet yapabilirim anlayışı içerisinde araştırmalar yaparak, en sonunda, “eğitim alanında” şehrimize bir hizmet yapmayı planlamıştır. Dayısının oğlu, “KTÜ Beden Eğitimi Bölüm Başkanı” Yrd. Doç. Dr. Halit Suiçmez’inde yönlendirmesi ile KTÜ’nün ihtiyacı olan; “Deniz Bilimleri Teknoloji Enstitüsü” binasını, üniversitenin sahil tesisleri yanında, Anneleri “Menşure Mustafoğlu’nun” hatırasını yaşatmak adına yaptırarak, Karadeniz Teknik Üniversitesine bağışlamıştır.

Takip ettiğimiz kadarıyla ülkemizde yardım amaçlı yapılan çalışmaların maliyetinden çok reklamının yapıldığı bir ortamda, bu değerli insanlar, maliyeti trilyon lirayı geçen eserleri ile ilgili en küçük bir tanıtım ve reklam dahi yapmayarak, hizmetin nasıl yapılması gerektiğini en nezaketli ve asaletli bir şekilde ortaya koymuşlardır. Örnek alınacak bu güzel davranışları, hem üniversite yönetimince ve hem de bu güzel kardeşlerimizi tanıyan bütün dostları tarafından takdir edilerek alkışlanmıştır.

Aslında Trabzon’un dışarıda bulunan yardımsever insanlarının envanterini çıkarmak bile mümkün değildir. Onlar; İstanbul, Ankara, İzmir, İzmit, Bursa, Adapazarı ve birçok ilimizde yaşadıkları halde gönülleri hep Trabzon diye atar. Trabzon ile ilgili bütün gelişmeleri her gün takip eder, Trabzon’dan giden heyetleri hasretle karşılar izzet ve ikram ile uğurlarlar.

Bir keresinde, Kırgızistan’a kadar beraber gidip on günlük bir “HES” incelemesi seyahatinde bulunmuştuk. Bu süre içerisinde kendisini yakından tanıma fırsatı bulduğum Ali Mustafaoğlu öncelikle ve özellikle ilçemiz Araklı ve köyümüz Pervane için hala projeler üretmekte ve yatırımlar yapabilmenin heyecanını taşımaktadır. Yaptığı işler ile ilgili hiçbir şekilde abartıyı sevmeyen, gönülden olmayı her şeye yeğleyen bir yapısı olan Ali Mustafaoğlu ve onun gibi kardeşlerimizin yatırımlarına İlimizin çok ihtiyacının olduğunu biliyorum. Toplum olarak yaptığını Allah rızası için yapıp, yaptığı masrafı, yapacağı reklam ile geri almak düşüncesi olmayan insanların varlığına her zaman ihtiyacımız vardır. Bilinmelidir ki; bu tür değerli insanlar her zaman ve her yerde takdir ile anılacaklardır. Hani atalarımız derler ya; “bir elin verdiğini, diğer elin görmeyecek.”

İşte, hizmet dediğin böyle olmalı, tebrikler Ali kardeşim, teşekkürler senin için…

 
 
NAMAZ VAKİTLERİ
ÇOK OKUNANLAR
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Advert
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
Genç Araklı Derneği
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
BÜYÜK MARKET Mİ,ESNAF MI?
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Genç Araklı Derneği
E-Bülten Kayıt
RÖPORTAJLAR
Selçuk Çebi
Selçuk Çebi
ARŞİV ARAMA