DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Advert
Hasan Suiçmez
Hasan Suiçmez
Giriş Tarihi : 14-01-2018 00:00

Devlet mağdur etmez!

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışan usta öğreticiler kadro bekliyor. Yıllardır kadro beklentileri bulunan usta öğreticiler; taşeron işçilerine kadro verilmesiyle taleplerini bir kez daha tekrarladılar.

Mağdurların yaptıkları açıklamaların ortak paydası şu şekilde yansıtılmaktadır:

Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak çalışanlar kadro alamadıkları için mağdur oluyorlar. Devletimizin çalışanlar arasında adil davranmasını bekleme hakkımızın olduğuna inanıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki “Diyanet usta öğreticileri” kadrolarını aldı. Bu durum Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırıdır. Usta öğreticiler olarak çalıştığımız kurumlarda her yıl, yeniden görev alıp alamayacağımız endişesini yaşamaktayız! İşsizlik sigortası primleri kesilmediği için çalışmadığımız dönemlerde, işsizlik sigortasından yararlanamamaktayız! Geçmiş dönemlerde çalışan usta öğreticiler geriye dönük eksik sigorta primlerini yatıramamaktadırlar! Bu yüzden emekliliği gelenlerin emeklilik hakları zayi olmaktadır! Ücretli usta öğreticiler ek ders karşılığı çalıştığı için emeklerinin tam olarak karşılığını alamamaktadırlar! Usta öğreticilerin kazançlarının arttırılmasına yönelik yeni düzenlemelerin acilen yapılmasını beklemekteyiz.

Kurs açan usta öğreticiler, tüm kurs masraflarını kendileri karşılamaktadırlar. Zaten az olan kazançlarımız ile bu faaliyetleri yürütmekte zorlanmaktayız. Bu konuda usta öğreticilere; kira elektrik, su ödemeleri konusunda destek verilmesini beklemekteyiz.

Kadrosuz usta öğreticiler olarak; sigortalarımız 30 iş günü üzerinden yatırılmasına rağmen, ücretlerimiz, 20 ile 23 gün üzerinden yatmaktadır. Bunun adil olduğunu düşünmüyoruz! Kıdem tazminat haklarımızın tam olarak uygulanmasını istiyoruz! En azından İş güvencelerimizin “kurum müdürlerinin”, inisiyatifinden, devletin garantörlüğüne geçmesini istiyoruz! Doğum, hastalık ve ölümlerde ücretli izin haklarının tam sağlanmasını istiyoruz! Kamuda çalışan sözleşmeli personeller kadroya alındıkları halde, Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticileri neden kapsam dışında bırakıldı, merak ediyoruz!

Türkiye’nin her ili, ilçesi hatta köyünde görev yapan kadrosuz usta öğreticileri “Çalışma Bakanlığı” da işçi olarak görmüyor. Bu durumda, “Mevsimlik işçi” statüsünde kalan usta öğreticiler, arada kalmış durumdadırlar. Usta öğreticiler; kadrolu eğitimciler gibi asıl işi yapan buna karşılık kadrosuz istihdam edilen eğitimciler konumunda görülmektedirler!

Devletin kendine bağlı “Halk Eğitim Merkezleri ve Öğretmenevleri” gibi önemli kurumlarında çalıştırdığı ve sayıları on binleri bulan işçilerin isteklerine kulak verilmeli, kurumlar arasında eşit davranılmalı ve “Devlet mağdur etmez” inancı zedelenmemelidir!

Bu haklı isteklerinde bizler de mağdurların yanındayız, desteğimiz; on binlerce insanımıza ve gencimize; hayatı ve meslekleri öğreten “usta öğreticiler” için biline!

NAMAZ VAKİTLERİ
ÇOK OKUNANLAR
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Advert
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
Genç Araklı Derneği
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
BÜYÜK MARKET Mİ,ESNAF MI?
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Genç Araklı Derneği
E-Bülten Kayıt
RÖPORTAJLAR
Selçuk Çebi
Selçuk Çebi
ARŞİV ARAMA