https://www.araklihaber.net/files/uploads/user/-ca5cfa6df2.jpg
Seyfullah Aksoy

Başkan Erdoğan Ters Köşe Yaptı!

27-11-2018 18:17 2838 kez okundu.

Mehmet Atalay, Türkay Gümüş, Davut Çakır, Mazhar Yıldırımhan, Mustafa Yaylalı, Ergin Aydın,Ayşe Sula Köseoğlu veya Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu mu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak derken Başkan Recep Tayyip Erdoğan deyim yerindeyse, özellikle Ak Parti Trabzon teşkilatını ters köşeye yatırdı. Aday Van Büyükşehir Belediyesi'nde de kayyum olarak görev almakta olan Van Valisi, Çaykaralı Murat Zorluoğlu oldu.

Erdoğan; yıllardır Trabzon’u sadece basamak olarak gören siyasetçilere de önemli bir ders vermiş oldu. Şimdi bu siyasetçiler umarım Trabzon’da onun adamı bunun adamı şeklinde yorumlanacak bir adayın olmadığını bilerek, bundan sonra sadece seçim döneminde halkı görme huyundan da vazgeçerler.

Yıllardır Trabzon ve ilçelerinde halkın dertleriyle ilgilenmeyen, çoğu zaman da aleyhinde çalışan siyasetçiler artık pabucun pahalı olduğunu anlamak zorundadır. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanını Ak Parti Trabzon teşkilatı içinden seçmemesi, bana göre Başkan Erdoğan’ın onları Trabzon halkı gibi başarısız görmesinden kaynaklanıyor.

Bu ders Türkiye’nin belki de en geri kalmış bölgesinde hiçbir şey yapmadan, sadece makam ve mevki peşinde koşanlara çok geç verilmiş bir derstir. Şimdiye kadar kaybeden hep Trabzon olmuştu, umarım yeni aday Murat Zorluoğlu ile kazanan da olur. Çünkü Trabzon’un merkezi dışına çıkamayan belediye hizmeti için yeni aday demek yeni umut demek…