MAHALLELER
Giriş Tarihi : 05-01-2019 19:14   Güncelleme : 19-12-2019 17:38

Öz Yurdunda Garip, Öz Vatanında Parya

Araklı’nın Değirmencik Mahallesi Ortamahalle mevkiinde yaşayan vatandaşlar Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın sıkça dile getirdiği “Öz Yurdunda Garipsin, Öz Vatanında Parya” cümlesine örnek gösterilecek bir sorunu yaşıyorlar.

Öz Yurdunda Garip, Öz Vatanında Parya

Burada yaşayanlardan bazılarının dedeleri, 110 yıl önce,Osmanlı'nın son döneminde vatanın kurtuluşu için çeşitli cephelerde şehit oldular. Sarıkamışta bile donarak can verenleri vardı.Bu mevkide türlü eziyetlerle yaşamaya çalıştılar. Sonunda topraklarını terk ederek başka yerlere dağıldılar. Neredeyse 50 yıl devletin kendilerine medeniyeti getirmesini beklediler. Ancak 2010 yılında  yola kavuşa bildiler. Çoğunun ise yoldan faydalanmaya ömürleri yetmedi bile. Çamurda olsa yola kavuşmanın umuduyla tekrar topraklarına dönmeye başlayan vatandaşlar burada türlü zorluklara göğüs gerdiler. Susuz geçen yaz mevsimleri yaşadılar. Kuru zamanlarda ise bu yoldan evlerine malzeme taşıyarak evlerini tamir ettiler. Fakat bu süre zarfında devlet buraya bir türlü ulaşmadı, ulaşamadı. Sadece birkaç kişinin gayretiyle bu yolu en azından yürüyecek durumda tutmaya çalıştılar.

Araklı siyasetçileri hep seçim döneminde bu yolu kullanılır hale getirecekleri söylediler. Seçimler bitti ne gelen, nede soran oldu. “Size bu çamurlu yol bile fazla  “ der gibi adeta vatandaşla eğlendiler. Şimdi Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi bu yolu betonlayarak kullanılacak hale getireceğini söylüyor. Her seçim dönemi yaklaştığında benzer sözler duyan vatandaş ise bu sözün yerine getirileceği konusunda da umutsuz. Şimdi yine başkanın sözünün Araklı’nın Ak Parti Belediye Başkan Adayı açıklandıktan sonra unutulacağının endişesi içindeler.

Mahalleli Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın sıkça dile getirdiği “Öz Yurdunda Garipsin, Öz Vatanında Parya” cümlesini her duyduğumuzda  sanki bizim için söylenmiş gibi diyorlar.

Araklı’nın Değirmencik Mahallesi Ortamahalle sakinleri Araklılı siyasetçilere açıkca soruyorlar. Öz Yurdumuzda Garip, Öz Vatanımızda Parya mıyız?

AdminAdmin