Ali Koç Federasyona ağlamaya devam ediyor

Trabzonspor'un şampiyonluğa gitmesi Türk futbolunda dengeleri bozmaya devam ediyor.

SPOR - 11-03-2022 16:20 3521 kez okundu.

Ali Koç Federasyona ağlamaya devam ediyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenen basın toplantısında sarı lacivertli kulübün gündemine dair konuştu.

Ali Koç'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bugünkü toplantıyı, Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesindeki atamalarda yaşanan gariplik, duyduğumuz endişeyi maç sonunda niye endişe duyduğumuzu paylaşacağımızı söylemiştik. Endişemizde haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bu sürede farklı şeyler de oldu son 2 günde. 8 Mart günü TFF'nin aldığı karar ülke futbolunu karman çorman hale getiren bir adımdır. Bizler de ne kadar endişeli olduğumuzu paylaşmakta üzülerek haklı çıktığımızı gördük.
Hazırlanırken zorluk çektim, o kadar çok malzeme var ki... Her biri diğerinden garip olan o kadar çok malzeme var ki hangi birini paylaşacağıma hala karar vermiş değilim.

Önce Türk futbolundaki genel hale bakalım, daha sonra Fenerbahçe'nin düşüncelerinden bahsedelim. Futbol, milyonlarca taraftarı, kulüpleri, yatırım yapan sponsorları, yayıncı kuruluşu, basını içine alan en büyük sektörlerden biridir. Futbol ülkedeki her haneye giren bir olgudur. Bugün Türk fdutbolunda kargaşa var, kaos var, kayırma var, adaletsizlik, belirsizlik, güvensizlik, yoğun dedikodu, yoğun lobi var. Kazanmak için her yolun mübah sayılması var. Marka değeri ve barındırdığı insan seviyesi her gün düşen. Her geçen gün kan kaybeden, vasatlığın norm haline dönüştüğü bir konuma el birliğiyle getirdik Türk futbolunu. Her sene daha da kötü olan, istikrarlı bir şekilde geriye saran bir sistem içerisindeyiz. Biaz olsun güven,le, liyakatle, adamcılıktan uzak, lobilerden uzak, adil şekilde yönetilse topluma zaralı değil faydası olan, ayağa kalkma gücüne kavuşabilecek bir değerdir. Futbol şu anda birleştirmekten uzak, toplumu ayrıştırabilecek bir konumdadır.
"FENERBAHÇE YILLARDIR BU SİSTEMİN EN BÜYÜK MAĞDURLARINDAN BİRİ"

Fenerbahçe, yıllardır bu sistemin en büyük mağdurlarından biridir. Fenerbahçe yine yıllardır bu sistemin karşısında duran kurumlardan biridir. Bu duruşumuzdan asla vazgeçmedik. Romantik gelse de er ya da geç bizim gibi düşünenler galip gelecektir. Türk futbolunun paydaşlarının çoğunun bizlerle aynı noktaya gelmesi, sistemi sorgular hale gelmesi gelecek için umut vericidir. Ancak üstüne basarak söylüyorum ki bu sistem devam ettikçe baş aşağı gitmekten başka alternatifimiz yoktur. İçinde bulunduğumuz bu durumla yüzleşmekten sorunların içinden de hiçbir zaman çıkamayız.

Fenerbahçe sistematik şekilde yıllardır bu yozlaşmış sistemin hedefi olmuştur. Bazen son maçta, bazen sezon içinde en kritik dönemeçte darbe aldı. En yakın örneği geçen sezon. Hakem faciaları nedeniyle taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği gibi 12-15 puanımız gasp edildi. Ligin ne kadar yakın bittiği ortada. Bu bize göre değil. Bu puan kayıpları gri pozisyonlardan da değil. Açık ve net pozisyonlarda verilen kararlardan bahsediyorum. O dönemde ulusal bir kanalda program yapan iyi tanınmış bir hakem, defalarca şunu söyledi: "Fenerbahçe'ye karşı bir tutum var, hakem camiasından birileri Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak. Yemin ederek söylüyorum." Bu kendi kafasında kurduğu bir şey de olabilir, gerçek tanıklarla yaptığı konuşmalardan edindiği düşünce de olabilir. Bu iddialara dair MHK'den soruşturmaya dair bir aksiyonu geçelim, basit bir açıklama bile gelmedi.
"GECE YARISI ATAMASINDA BİR KASIT VAR MIDIR?"

Gelelim Trabzonspor maçımızın hakemi Zorbay Küçük'e... Daha önce hiçbir hakem atamasında 'Bunu atayın, bunu neden atadınız' şeklinde pazarlığa girmemiş bir insanın, bir kulüp başkanının söylemleri olarak dinleyin lütfen. Hakem ataması hafta içi yapıldı. 6 maç bir saatte, diğer maçlar gece yarısına yakın açıklandı. 4 büyükler arasındaki mücadeleler puan tablosu nasıl olursa olsun son derece kritik, yüksek zorluk seviyeli maçlardır. Fenerbahçe - Trabzonspor maçının tarihi 16 Şubat'ta açıklandı. Zorbay Küçük de 23:55'te açıklandı. Aynı gece, Zorbay Küçük Alanyaspor - Gaziantep FK Türkiye Kupası maçını yönetti. Maç uzadı, saat 23:20'de TFF, maç tebligatını Zorbay Küçük'e yaptı. Geleneklere sadık kalan anlayışla bu atama yapılsaydı bunlar yaşanmazdı. Bir müdahale olduğu ortada ama son derece amatör bir yaklaşım. Bu iş, kalıplara o kadar aykırı ki açıklama yapmak zorunda kaldık. Zorbay Küçük'ün gece yarısı atanmasında bir kasıt var mıdır? Sosyal medyada 'Bir TFF yetkilisi bana ulaşmışi Zorb ay Küçük'ü sormuş, ben de 'adil yönetsin' demişim. Böyle bir konuşma olmamıştır. Bu atama, bize göre son dakika değişikliğiyle gerçekleşti. Büyük ihtimalle bu maçın hakemi Zorbay Küçük değildi. Son anda atandı.

TRABZONSPOR MAÇINDAKİ KIRMIZI KART

Mete Kalkavan kırmızı kart pozisyonunda VAR'a çağırıyor. Aynı Mete Kalkavan, önceki afta aynı pozisyona kırmızı kart vermemiş. Hakemin VAR'a giderkenki yüz halini gördünüz zaten. Bu da Fenerbahçe'nin rakiplerine karşı ne kadar adaletsiz bir yarış içinde olduğunun örneğidir.

Bu maçın gözlemcisi, Denizli Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu. Kendisi 8 Mart'taki kararda görevine son verilen isimlerden. MHK başkanı bu kararın daha önce alındığını söyledi. Maçtan önce bilmiyor muydunuz? Bu hafta Zorbay Küçük'e Başakşahir - Antalyaspor maçı verildi, Zorbay Küçük'e düşük not veren gözlemci ile de yollar ayrıldı. Kırmızı kart gören İrfan Can'a 1 maç ceza verildi. Doğrudan kırmızı kart 2 maçtan başlar. Demek ki hata olmuş. Ama Zorbay Küçük bu hafta maç alıyor.

Kaosun iyice yükseldiği, kazananın da düşenin de öneminin kalmadığı bir yere geldik. Bu şekilde oynanacak ligin de kalitesi yerlere inmiştir. MHK'nin hakem seçimleri, sonucu belli olan maçlar, her türlü rezilliğin ortaya döküldüğü bir sezon yaşıyoruz. Hakemlerin görevden el çektirilmesiyle garip ilişkiler de ortaya çıkmış oldu. Liyakatin yerine biatın talep edildiği, hakemlerin performans yerine kullanışlılıkla görevlendirildiği, vasatlığı kanıksandığı, ülkenin bir şehrinin tüm ülkeden büyük sayıldığı bir düzen içerisindeyiz. Bakalım bu düzen nasıl devam edecek.
 

Advert
DİĞER HABERLER
Genç: Bizim Kupamızla Şov Yapıyorlar.

Genç: Bizim Kupamızla Şov Yapıyorlar.

07-05-2022 - SPOR

FB'nin İğrenç Suçlamalarına TS' den Görsel Cevaplar!

FB'nin İğrenç Suçlamalarına TS' den Görsel Cevaplar!

04-05-2022 - SPOR