Araklı'da elektrik telleri yer altına alınıyor

Çorum Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından ilçedeki elektrik tellerinin yer altına alınması için çalışmalara başlandı.

GÜNCEL - 25-06-2020 19:56 24080 kez okundu.

Araklı'da elektrik telleri yer altına alınıyor

Araklı ilçesindeki, görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve elektrik iletimini daha güvenli hale getirmek amacıyla gerçekleştirilecek elektrik tellerinin yer altına alınması ile birlikte ilave trafo hatlarıyla yüksek gerilim hatlarıda güçlendirilecek.

Çalışma kapsamında aydınlatma direkleri ile lambaları yenilenecek, aydınlatmanın yetersiz olduğu bölgelere ek aydınlatma direkleri dikilecek ve yer altına alınan kısımdan elektrik alan abonelerin bağlantı kabloları değiştirilecek.

Yapılacak çalışmalarla ilgili olarak Belediye Başkan Vekili Ekrem Reis başkanlığında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TİSKİ, Aksa, Tedaş, Çoruh Elektrik, Telekom gibi kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Araklı’da bulunan elektrik tellerinin yer altına alınması ilgili kurumların koordineli çalışmasıyla gerçekleştirilecek. Trabzon-Rize caddesinde başlayacak olan çalışmanın 2.5 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Belediye Başkan Vekili Ekrem Reis toplantı sonrası yaptığı açıklamada, İlçenin cadde ve mahallelerinde elektrik tellerinin yeraltına alınmaya başlayacağini belirterek, vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlamayı aydınlık bir Araklı hedeflediklerini dile getirdi.

Mehmet Öztürk

 

 

Advert
DİĞER HABERLER
Ailenin Yeni Üyesi Araklı'da

Ailenin Yeni Üyesi Araklı'da

27-11-2023 - GÜNCEL

Ayvadere HES Pervane Mahallesini de rahatsız ediyor

Ayvadere HES Pervane Mahallesini de rahatsız ediyor

29-05-2022 - GÜNCEL