Trabzon'a Demir Yolu Güzergahı Netleşti

Kimisi Rize’ye indirdi, kimisi Tirebolu’dan getirdi, kimisi Bayburt üzerinden Araklı’ya indirdi ama demir yolu Maçka üzerinden gelecek.

EKONOMİ - 18-05-2020 18:44 31109 kez okundu.

Trabzon'a  Demir Yolu  Güzergahı  Netleşti

Kimisi Rize’ye indirdi, kimisi Tirebolu’dan getirdi, kimisi Bayburt üzerinden Araklı’ya.  Herkes konuştu, herkes bir görüş açıkladı. Rize kendi tarafına, Giresun kendi tarafına çekmeye çalıştı.  Bayburt olayı üzerine alıp, Araklı tercihi öne sürdü.  Ama herkes şunu unutuyordu, Trabzon Tarihi İpekyolu’nun en önemli ayağı, uluslararası limanı ve havalimanı olan bölgenin ağabeyi konumunda bir şehirdir ve buraya tren yolunun gelmesi Atatürk’ün vasiyetidir.

 Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu dün telekonferans üzerinden Trabzon’a bağlandı.  AK Parti Trabzon İl Başkanı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, Trabzon Valisi ve Trabzon Milletvekilleri katıldılar.  Burada bakan Adil Karaismailoğlu demiryolu ile ilgili güzergah tartışmalarına son noktayı koydu.  İl Başkanı Revi, Bakan Karaismailoğlu’nun Erzincan Trabzon demiryolunun güzergahın konusunda net bir ifade ile Erzincan-Gümüşhane-Maçka-Trabzon olduğunu ifade ettiğini müjdeledi.

 Revi ayrıca Trabzon Havalimanının tadilatı nedeniyle bazılarının yeni havalimanı yapılmayacağı yönünde düşüncelere kapıldığını belirterek ‘Trabzon’a yeni bir havalimanı mutlaka yapılacaktır, şu anda yapılan sadece pansuman tedbirdir, yeni havalimanı ile ilgili de sayın bakanımızın bilgisi ve kararlılığı vardır.  Aynı şekilde Kanuni Bulvarı Değirmendere bağlantıları ve sonrasında Güney Çevre yolu ile ilgili çalışmalar başlayacaktır. Trabzon hak ettiğini alacaktır’ ifadelerini kullandı. 

Advert
DİĞER HABERLER
Çay Üreticisinin Aklı Fiyatta!

Çay Üreticisinin Aklı Fiyatta!

11-04-2022 - EKONOMİ

Çay Üreticisinin Emeği Sömürülüyor

Çay Üreticisinin Emeği Sömürülüyor

07-04-2022 - EKONOMİ