Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Çebi'den Gazi Albay'a Ziyaret

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Araklılı Selahaddin Çebi, Gazi Albay Tahir Çebi’yi ziyaret etti.

GÜNCEL - 16-01-2020 19:07 5807 kez okundu.

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Çebi'den Gazi Albay'a Ziyaret

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Araklılı Selahaddin Çebi, sosyal medya hesabından ziyaretini"Efsane komutan çok değerli aile büyüğümüz Gazi albay TAHİR ÇEBİ’yi Ortahisar ilçe jandarma komutanımız Yüzbaşı Osman ERDOĞAN Büyükşehir Zabita daire başkanımız Muharrem ÖZTÜRK bey ile ziyaret ettik.
Ömrünü vatanın birliği milletin bölünmez bütünlüğü uğruna harcayan ve en son Hakkari il jandarma alay komutanı iken terör örgütünün hain saldırısı ile gazi olan kahraman komutanımızın geçmişe dönük anıları ile aynı heyecanda olduğuna şahıt olduk. Tunceli Ovacık ,Hakkari Uludere ,Kuzey Irak dediğimiz haykırışı yeniden şahlanır gibi ayağa kalkmak istemesi o ani yaşıyor gibi gözü pek cesaret içinde vatanıma göz dikeni ez oğlum demesi hepimizin duygusal anlar yaşamasına vesile oldu .Rabbim sağlıklı sıhhatli uzun yıllar nasip eylesin." şeklinde duyurdu.

ARAKLILI GAZİ ALBAY TAHİR ÇEBİ'NİN HİKAYESİ
Dönemin Hakkâri Valisi Nihat CANPOLAT, 21. Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Bekir Sıtkı ÖZDEĞİRMENCİ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tahir ÇEBİ, Yüksekova Kaymakamı, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanı ile birlikte okulların yeniden açılması için çaba gösteriyorlardı.
08.04.1999 günü de Yüksekova ilçesinde mobil giriş güncel adresi öğrencilerle düzenlenen tören ve kitap dağıtma faaliyetinde PKK hain bir canlı bomba ile  saldırmıştı. Patlayan bomba etkisiyle Vali ve şoförü ile Trabzon'lu Albay Tahir Çebi yaralanmıştı.
Söz konusu saldırı neticesinde GATA'da tedavi altına alınan Albay Tahir ÇEBİ gözlerini kaybetti ve vazife malülü olarak emekliye sevk edildi.

Seyfulllah Aksoy/Araklı Haber

Advert
DİĞER HABERLER
Ailenin Yeni Üyesi Araklı'da

Ailenin Yeni Üyesi Araklı'da

27-11-2023 - GÜNCEL

Ayvadere HES Pervane Mahallesini de rahatsız ediyor

Ayvadere HES Pervane Mahallesini de rahatsız ediyor

29-05-2022 - GÜNCEL