İşitme Engellilerine Tam Destek

Araklı İşitme Engelliler Spor Derneğinden dernek başkanı Temel Cevahir, Fatih Demiray, Abdulkadir Çakır, Faruk Yalçındağ, Ali İhsan Ay, Rahmi Çolak ve tercüman Kübra Çolak Demir Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ziyaret etti.

Kategorilenmemiş - 21-12-2019 17:41 7846 kez okundu.

 İşitme Engellilerine Tam Destek

Ziyaretlerinden oldukça memnun kaldığını ifade eden Belediye Başkanı Recep Çebi gençlerin taleplerini dinledi. Tercüman Kübra Çolak Demir’in eşliğinde taleplerini ileten Dernek Başkanı Temel Cevahir 100-120 adet üyelerinin bulunduğunu belirtti. Daha önce Dernek Başkanı Cevahir ve beraberindekiler Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi ziyaret ederek derneklerine yer bulunması hususunda taleplerini iletmişlerdi. Belediye Başkanı Recep Çebi işitme engelli gençlerin talebine kayıtsız kalmayarak isteklerini yerine getirdi. İlçe içerisinde son derece modern bir yer kiralayarak İşitme Engellileri Spor Derneğinin kullanımına tahsis etti.

Başkan Çebi konuşmasında; ”Toplum olarak engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında aktif olarak yer almalarını sağlayacak engelleri ortadan kaldırmayı insanlığımızın, kültürümüzün ve inancımızın bir gereği olarak öncelikli sorumluluklarımız arasında görmeliyiz.

Zira her birimizin birer engelli adayı olduğumuz gerçeği ile bu hassasiyeti gösterebildiğimiz de, engelli vatandaşlarımızla empati kurarak günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara kendi sorunumuz gibi yaklaştığımızda, engellilerimizin önlerine çekilen en büyük sette ortadan kalkmış olacaktır.

Engelli vatandaşlarımız da, önlerindeki engeller kaldırıldıkça, kendilerine inanılıp fırsat verildikçe azimle, sabırla ve inançla çalışarak spordan sanata, edebiyattan iş hayatına kadar yaşamın tüm alanlarında büyük başarılara imza atarak toplumun ayrılmaz ve güçlü bir parçası olduklarını kanıtlamaktadır.

Araklı Belediyesi olarak ilçedeki diğer tüm dinamiklerle işbirliği içerisinde, Araklımızın engelli dostu bir şehir olmasını, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatın içerisinde maddi ve manevi engellerle karşılaşmadan yer almasını sağlamayı en önde gelen görevlerimiz arasında görmekte ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Biz her daim vatandaşlarımızın ve gençlerimizin yanındayız. Gücümüz yettiğince hemşehrilerimizin tüm dertlerine derman olmak bizim görevimizdir. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ak Partimiz, güçlü hükümetimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve hayırseverlerimizin destekleri ile birlikte elimizden geldiğince yanlarında olmaya devam edeceğiz. Araklı İşitme Engelliler Spor Derneğinin ziyaretinden son derece memnuniyet duydum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yeni binalarının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Güzel işler başaracaklarına inancımız tamdır.” ifadelerine yer verdi.

Advert
DİĞER HABERLER
Ordu Kumru'da 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Ordu Kumru'da 4,2 Büyüklüğünde Deprem

10-04-2020 - Kategorilenmemiş

Araklı'daki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

Araklı'daki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

11-03-2020 - Kategorilenmemiş