Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-6

Araklı Haber Millet İttifakı Araklı Belediye Başkan Adayı Hasan Suiçmez'in projelerini anlattığı röportajını bölümler halinde yayımlamaya devam ediyor. İşte Hasan Hocanın röportajının 6. bölümü.

İYİ PARTİ - 19-03-2019 14:49 3556 kez okundu.

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-6
ÇDP’nın ARAKLI İÇİN SEKTÖREL KARARLAR 
 
İyi Parti Araklı Belediye Başkan Adayı Eğitimci Araştırmacı Yazar Sn. Hasan SUİÇMEZ ;
 
 İlçenin gelecek 15 yıllık kalkınması hususunda belirlenen başlıca sektörler tarım, sanayi ve hizmetler sektörleridir. Bu sektörel kararlara ilişkin mevcut nazım imar planı ölçeğinde plan kararına yansıyan herhangi bir karar bulunmamaktadır.
 Endüstriyel değeri yüksek olan çay ve fındık üretiminin yoğunlaştığı ilçede tarımsal üretimin iktisadi girdisini artırmak için çayın işlenmesi ve pazarlanması teşvik edilecektir. Buna yönelik Üniversite ile ar-ge çalışmalarını yapmayı planlamaktayız.
 İlçe merkezinde, tarımsal ürünler işlenerek katma değeri artırılacaktır. Katma değeri yüksek sanayi ürünlerin üretimi teşvik edilecektir. 
 Hayvancılık desteklenecek, bununla birlikte hayvansal üretimin işlenmesi sağlanacaktır. 
 Kent Bölge içinde kalan ilçede, bu kapsamda kentsel donatıların yer alması öngörülmüştür. 
 Kıyı ilçesi olması dolayısıyla balıkçılık geliştirilmesi öngörülen tarım alt sektörlerinin başında gelmektedir. Balık üretiminde gerekli olan depolama alanları oluşturulması ve balık ürünlerine yönelik sanayinin teşvik edilmesi öngörülmüştür. 
 Potansiyel kil-tras alanlarında alt ölçeklerde detaylı analiz yapıldıktan sonra cevherler değerlendirilecektir. Bu potansiyelin işlenmesine yönelik ilçede doğal eşikler ve yerleşmeler dikkate alınarak inşaat, tuğla ve çimento sanayi teşvik edilecektir dedi.
Advert
DİĞER HABERLER
İyi Parti Araklı İlçe Kongresi Ertelendi

İyi Parti Araklı İlçe Kongresi Ertelendi

18-03-2020 - İYİ PARTİ

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-10

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-10

24-03-2019 - İYİ PARTİ