Erikli Yaylasında Zafer Halkın

Araklı Erikli Yaylasındaki maden projesinde ÇED konusunda olumsuz karar verildi. Madenin ÇED’i iptal edildi.

GÜNCEL - 22-11-2025 15:59 2127 kez okundu.

Erikli Yaylasında Zafer Halkın
Advert

Araklı Erikli Yaylasındaki maden projesinde ÇED konusunda olumsuz karar verildi. Madenin ÇED’i iptal edildi.
Araklı Karadere Vadisi Erikli Yaylası’nda Sayer Enerji tarafından altın madeni arama çalışmaları için ÇED süreci başlatılmıştı. Şirket, ÇED süreci tamamlanmadan Erikli Yaylası’na hem gündüz hem gece saatlerinde iş makineleri çıkarmış, bu durum halkın tepkisini çekmişti.
Bölgede toplanan halk, yayla ve çevresinde daha önce de birçok kez sondaj çalışması yapıldığını belirterek oluşacak doğa tahribatına karşı çıktı. “Yaylalar bizimdir, bizim kalacak, madene hayır” sloganları eşliğinde yürüyüş yapan vatandaşlar, “Sömürge madenciliğine hayır” ve “İhaleler iptal edilsin” pankartları açtı.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon’da Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği ile gerçekleştirdiği istişare toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda özellikle Araklı Erikli’deki maden projesi gündeme geldi. Karaismailoğlu, Araklı’daki madenin ÇED sürecinin olumsuz kararla sonuçlandığını duyurdu.
Sonuç olarak Erikli yaylasında Çevresel Etki Değerlendirmesinde olumsuz karar verilip, Madenin Çevresel Etki Değerlendirmesinin iptal edildiği öğrenildi.

Advert
DİĞER HABERLER
Karadere Taştı, Araklı Sele Teslim Oldu

Karadere Taştı, Araklı Sele Teslim Oldu

25-05-2026 - GÜNCEL

Karadere’de Dere Yatağı Daraldı, Tarih ve Toprak Suya Teslim Oldu!

Karadere’de Dere Yatağı Daraldı, Tarih ve Toprak Suya Teslim Oldu!

13-05-2026 - GÜNCEL