DİĞER
Giriş Tarihi : 07-05-2020 19:12   Güncelleme : 04-06-2020 18:02

Arsin'de Karadan Karaya Köprü Tartışması!

Arsin'de 'Altından Su Akmayan' Köprünün Kaderi Tartışılıyor.

Arsin'de Karadan Karaya Köprü Tartışması!

Trabzon'un Arsin ilçesinde sahil alanına yaptırılan ve 'karadan karaya' uzandığı için eleştiri konusu olan 160 metrelik köprünün kaderi vatandaşların elinde. Köprüyü işlevsel hale getirmek isteyen belediye sosyal medyadan kullanıcıların görüşlerini alıyor.
Arsin sahiline spor alanlarıyla birlikte 2013 yılında inşa edilen köprünün 'seyir' için kullanılması planlanmıştı.
Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy köprü ile ilgili şunları söyledi:"Burası aslında bir seyir terasıdır. Anıldığı gibi bir köprü değildir. Vatandaşların sahil parkını yüksek bir yerden seyredebilecekleri köprü şeklinde dizayn edilmiş. Ama adı artık köprü. Yeniden revize edip en iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Daha iyi ve daha fonksiyonel hale nasıl getirip kullanabiliriz diye milletimizle beraber buranın kaderini belirleyeceğiz. Vatandaşlardan çok çeşitli görüşler var. Kaldırılsın diyenler var. Bulunduğu limandan karşı tarafa kurulsun, kafeterya olmasını isteyenler ve bakımdan geçirilip seyir terası olarak kalmasını isteyenler de var. Hatta zannediyorum İsveç'te denizin üzerinde, iki tarafı da denizde olan bir köprü kurmuşlar. Dünyanın fotoğraf çekilen bir merkezi olmuş" dedi.
Bir vatandaş köprünün yapılış şeklinin yanlış olduğunu söyleyerek "Sökülüp başka yere monte edilebilir. Limanın iki ucunu bağlamak için kullanılabilir" dedi. 

Bir esnaf ise "Vatandaşlar oraya denizi ve sahili seyretmek için gidiyor. Bence güzel, kalmasını istiyorum" diye konuştu.

Melike Kalyon adlı vatandaş "Gereksiz olduğunu düşünüyorum. Karada başlayıp karada biten bir köprü insanlara nasıl bir yarar sağlayacak. Bence kaldırılmalı" ifadelerini kullandı.

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy