YEREL
Giriş Tarihi : 27-06-2017 12:14   Güncelleme : 13-11-2019 10:28

Taşönü’nde endişeli bekleyiş

Taşönü Mahallesi muhtarı Kemal Çebi, ilgililerin mahallelerine tesis kurulup kurulmayacağı hakkında net bir bilgi vermediğini, bu durumun mahalle halkı ve kendilerinin üzerlerinde büyük baskı oluşturduğunu belirtti.

Taşönü’nde endişeli bekleyiş

Taşönü Mahallesi muhtarı Kemal Çebi, ilgililerin mahallelerine tesis kurulup kurulmayacağı hakkında net bir bilgi vermediğini, bu durumun mahalle halkı ve kendilerinin üzerlerinde büyük baskı oluşturduğunu belirtti. Araklı Taşönü Mahallesi muhtarı Kemal Çebi, yapmış olduğu açıklamada, "Trabzon’un Araklı ilçesi Taşönü Mahallesinde özel bir çimento hatay fabrikasına ait kalker ocağında, raporlarla sabitlenmiş hatalı işletme sonucunda 19.10.2006 tarihinde gerçekleşmiş olan heyelan felaketinden günümüze kadar geçen yaklaşık 11 yıl süreçte mahalle ve ilçede birçok yönetici değişmiş ve bahsi geçen arazi üzerinde her dönemde belli kesimlere rant sağlayacak spekülatif söylemler oluşmuştur.

Bahsi geçen araziye dair 26.11.2007 tarihli Araklı Kaymakamlığı Yazı İşleri iskenderun Müdürlüğünün o gün ki Taşönü Köyü Muhtarlığına, Bayındırlık İskân İl Müdürlüğü’nün 19.11.2007 tarih ve 7589 sayılı yazısını ilgi tuttuğu resmi yazıda jeoloji mühendislerinin sunduğu teknik rapor resmi yazıya ek olarak sunulmuştur. Bu rapor neticesinde sahada herhangi bir taş alımı gerçekleştirilmemiştir. Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından heyelanlı bölge için yapılan basın açıklaması ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün konuyla alakalı yapmış olduğu araştırmalarda sabittir. Kaygan araziyi harekete geçirebilecek herhangi bir oluşum, sonrasında telafi edilemeyecek büyük felaketlere sebep verebilir. Bölgemizin bir çöp tesisi ihtiyacı vardır. Fakat bu arazinin yapısı bu tesisin kurulmasına elverişli olmadığını buradan tekrar belirterek doğabilecek yeni bir felaketin önüne geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Muhtar Çebi ayrıca "Arazinin bugün ne amaçla kullanılmak istendiği Araklı ve mahalle halkının merakla beklediğini, antakya tepeden inme kararların halkı huzursuz ettiğini" dile getirdi.

Ahmet SUNGUR


Günebakış

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy