İYİ PARTİ
Giriş Tarihi : 06-03-2019 12:41   Güncelleme : 06-03-2019 17:12

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-1

Araklı Haber Millet İttifakı Araklı Belediye Başkan Adayı Hasan Suiçmez'in projelerini anlattığı röportajını bölümler halinde yayımlamaya başlıyor. İşte Hasan Hocanın röportajının ilk bölümü.

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-1

KISACA KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

1956 doğumluyum. Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü ve Eskişehir
Üniversitesi Tarih bölümünü bitirdim. Lise sıralarından itibaren Türk milliyetçiliği fikri ve ülkücü dünya görüşüyle tanıştım. Bu görüşün sivil toplum kuruluşları olan ; Ülkü ocakları , Ülkü-Bir, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı gibi kurumlarda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptım. Araklımızın 50 köyünü ve 30 yaylasını ve 374km2 alanını gezerek ‘’ Araklı Tarihi ‘’ kitabını yazdım. Dünyanın 50 ülkesini gezme şansım oldu. Bu ülkelerden getirdiğim altyapı projelerini dönemin belediye başkanlarıyla paylaştım. Çeşitli dergilerde makaleler yazarak bölgemizdeki yöresel gazetelerde köşe yazarlığı yaptım. Profesyonel spor yaptım. Bu alanda şampiyonluklara sahibim. Trabzonda ve Türkiyede kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılması için projeler yaptım. Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğüm yıllarında ‘’Dünyanın En Çok kitap okuyan okulu olarak ‘’ Guinnes ‘’ rekorlar kitabına girmek için müracaat ettim. Türkiyenin en çok kitap okuyan okulu olarak Milli Eğitim Bakanlığı okulumuzu ilan etti. Dünyada ilk kez ‘’Fuzuli’’ projesini gerçekleştirdim.  Gezi kültürü ve tarih alanında yayınlanmış altı eserim bulunmaktadır. Milli, İslami ve tarihi konularda Türkiyede ve dünyada sunduğum  üç yüzün üzerinde konferansım bulunmaktadır.

TARİHÇİ OLDUĞUNUZU VE ARAKLININ TARİHİNİ YAZDIĞINIZI BİLİYORUZ. KISACA ARAKLININ TARİHİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Araklı yerleşim yeri itibariyle çok eski bir tarihe sahiptir. Çeşitli medeniyetlerin uzun süreli olmayana zaman süreleri diliminde burada yaşadıklarını biliyoruz. Bu yaşantılardan geriye kalan kale kalıntıları hala ilçemizin doğusunda, batısında ve güneyinde bulunmaktadır. Fatihin istanbulu fethi ile bölgenin Türkleşmesi ve İslamlaşması tamamlanmış olup Sürmene kazasına bağlı bir yerleşim alanı iken 1953 yılında 6683 sayılı kanun ile Araklı ilçe olmuştur.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINIZ KONUSUNDA NASIL KARAR VERDİNİZ?

Toplumun çeşitli kesimlerinden gelen yoğun istek ve ısrar ile çok değer verdiğim arkadaşlarımın ve dostlarımın ısrarlı daveti üzerine, sahip olduğumuz birikim ve donanımı ve bürokratik alandaki ilişkilerimin kazanımlarını ilçemiz Araklı için bir dönem kullanmak adına belediye başkanlığına aday olmaya karar verdim.

ARAKLIDA, TRABZONDA, TÜRKİYEDE EĞİTİMCİ DENDİĞİNDE İLK AKLA GELENLERDEN BİRİSİZSİNİZ. BUNU NASIL SAĞLADINIZ?

Öncelikle çok değerli mesai arkadaşlarımın öğretmenlerimin, öğrencilerim ve velilerimin gayret ve destekleriyle ve de çok çalışarak eğitim alanında önemli başarılar elde ettik. Bu çalışmaları yaparken öğrencilerimize öncelikle kitap okuma kültürünü aşıladık. Sonrası kendiliğinden geldi. Buradan eğitim yöneticilerine tavsiyem şudur ki ; müfredat programlarının yanında öğrencilerimize mutlaka kitap okuma sevgisi kazandırsınlar. Bunun yanında Allaha şükretmenin ardından anne ve babalarına da şükretmelerini öğrencilerimize de anlatıp öğretmeyi ihmal etmesinler.

AYNI BAŞARIYI BELEDİYE YÖNETİMİNDE DE GERÇEKLEŞTİREBİLECEK MİSİNİZ?

Araklı Belediyesini yönetmek benim için Araklı Anadolu Öğretmen Lisesinin bir sınıfını yönetmekten daha kolay olacaktır. Belediye başkanının sahip olması gereken olmazsa olmaz üç önemli özelliği ; ‘’Dürüst Olmak, Güvenilir Olmak, Adaletli olmak’’ olduğuna göre bu özelliklere sahip olduğuma inanarak başarılı olacağımı değerli Araklıların bilmesini isterim.

SİZLERİN YÖNETİMİNDEKİ İYİ BELEDİYECİLİĞİN YÖNETİM ÖLÇÜTLERİ NELERDİR?

Esas amacımız sosyal belediyecilik anlayışını toplumsal beklenti olmaktan çıkarıp toplumsal yaşantı haline getirmektir.

EŞİT HİZMET

Herkes hukuk ve idare karşısında eşittir. Araklı Sakinleri; ırk, din, dil, cinsiyet, etnik köken farklı düşünce ve kanaatlerinden dolayı herhangi bir ayrıma tabi tutulmayacaktır.

MİLLÎ DURUŞ

İyi belediye; Türkiye Milletine ve değerlerine hizmet etme bilinci ile hareket eder. 5000 yıllık Türk tarihinin; dilinin, kültürünün ve manevi değerlerinin bekçisidir.

ORTAK AKIL

İyi belediye her fikre; ifade ve kanaat hürriyetine saygılıdır. Tek sesliliği reddeder, akıl ve istişareyi savunur. Herkesi ilgilendiren konularda “halkoyu”na başvurulacak, alınacak kararlara halkın katılımı sağlanacaktır.

ŞEFFAF, ETKİN, KALİTELİ, İYİ HİZMET

İyi belediye; belediyenin kaynaklarını halkın zenginliği olarak kabul eder. Belediye vatandaş arasındaki paylaşım; yönetimde açıklık, şeffaflık, etkinlik ve kalite içerir. Kamu kaynaklarının kullanımı ile ilgili gerçekleştirilecek harcama dökümleri kamuoyu ile düzenli olarak paylaşılacaktır.

HIZLI, ÜRETKEN, EHİL

İyi belediye; süratli ve planlı hareket eder. Personel alımlarında; yakınlık veya siyasal tercihler değil “Liyakat ve ehliyet” esas alınacaktır. Belediye olarak; yatırım, üretim ve istihdam teşvik edilecektir.

KİMSESİZİN KİMSESİ

İyi belediye; ihtiyaç sahibi her kimsesizin “kimsesi”dir. İnsanların hayat kalitesini yükseltmek

amacıyla çalışılacak ve bu yönde projeler üretilecektir.

İYİ BAŞKANI NASIL TARİF EDERSİNİZ?

Adildir, şeffafdır, mütevazidir, milli ve evrensel değerlere saygılıdır. Tarihi ve kültürel değerleri korur, sanat severdir, proje üretir, insana ve canlıya saygılıdır, uzlaşmacıdır, hukuka, sosyal adalete ve demokrasiye sadıktır, ortak akılla karar alır, rol model olabilme yeteneğine sahiptir.

Devam edecek...

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy