GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2018 18:12   Güncelleme : 30-10-2018 18:12

Bakanlık daldı çıktı

Trabzon - Yomra ilçesi Kaşüstü mevkiinde aylardır yapımı devam eden fakat yaşanan sorunlar nedeniyle bir türlü tamamlanamayan DAL-ÇIK projesinde flaş bir gelişme yaşandı.

Bakanlık daldı çıktı

Projenin yürümesini engelleyen AKSA’ya ait elektrik direkleri ve yeraltından geçen 30 bin voltluk kablolar, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun bastırması sonucu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bölgeden kaldırıldı.

BAKANLIĞA SUNMUŞTUK

Sağıroğlu, sorun yaratan elektrik kablolarının artık projenin önüne geçemeyeceğini ifade ederek, “Yaşanan sorunları rapor haline hazırlayarak bakanlığımıza sunmuştuk. Projenin ilerlemesinin çok güç olduğunu da bildirmemizin ardından harekete geçildi. AKSA’nın orada yaşattığı sıkıntıyı girişimlerimiz sonucu bertaraf etmeyi başardık. Şu an çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

OCAK SONU, ŞUBAT BAŞI

Belediye Başkanı Sağıroğlu, “Bölgede şu an ne kamulaştırmalarla ne de AKSA’yla ilgili bir problem yok. Çalışmaları büyük özveriyle takip ediyoruz. Ocak sonu, şubat başında projemizi tamamlayarak trafiğe açacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan geçtiğimiz aylarda firma yetkilileri, AKSA’nın kaldırması gereken elektrik hat ve direklerini kaldırmadığını, bu nedenle projenin aksadığını ifade etmişlerdi.

AdminAdmin