MAHALLELER
Giriş Tarihi : 29-10-2022 16:17   Güncelleme : 29-10-2022 16:25

Değirmencik’de Bir Türlü Bitmeyen Yol Çilesi

2010 yılında Değirmencik Mahallesi’nde bin bir zorlukla yapımı gerçekleşen yolun çilesi, aradan geçen 13 yıla rağmen bitmiyor.

Değirmencik’de Bir Türlü Bitmeyen Yol Çilesi

2008 ve 2009 yıllarında Araklı ilçe özel idaresi tarafından projesi hazırlanan, Değirmencik köyü Ortamahalle kesimine planlanan yol 2010 yılında o zamanın Araklı Belediye Meclis üyesi Mehmet Öztürk’ün gayretiyle DSİ tarafından tamamlandı. Bir yıl kadar atıl durumda kalan yol, araçların kullanabilmesi için 2011 yılında yine Öztürk’ün gayretleriyle yine DSİ’den sağlanan iş makinesi ile düzeltilerek araç trafiğine açıldı. Fakat 2019 yerel seçimlerine kadar yol, sadece kuru zamanlarda kullanılabildi. Bu tarihten sonra çıkışı zor olan 2 bölüme dökülen beton yola kısıtlıda olsa araç girişine imkan sağladı.
YOL MAHALLENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Daha önce terk edilmiş evlerden oluşan mevkide, yol sayesinde birçok ev yapıldı. Artık burası bir şehir görüntüsüne kavuştu. Yol boyu yenilenen elektrik direkleri ışıklandırıldı. Yol çamurluda olsa, elektriği, suyu, interneti, çöp konteyneri vs. mükemmel bir yaşam alanı oluştu. Araklı Belediyesi’nin çöp kamyonları, gerektiğinde ambulansı bile vatandaşın ayağına kadar geliyor. Geliyorlar ama nasıl geldiklerini bu araçları sürenlere sormak gerekiyor! Özellikle ağır tonajlı araçların yolu kullanması sıkıntılı.
VATANDAŞLAR İKAMETLERİNİ TAŞIMAYA BAŞLADILAR
Şimdi yılın yarısından fazlasını burada geçiren vatandaşlar yaşadıkları şehirlerden ikametgahlarını buraya taşımaya başladılar. Yol yapılalı bunca zaman geçmesine rağmen, neden hala çamurlu olduğunu sorguluyorlar. Belediyenin kendilerine bu ilgisizliğine bir anlam veremiyorlar.


YURT DIŞINDA YAŞAYAN BİR ÇİFT BURADA YAŞAYAN 111 KİŞİDEN İMZA TOPLAYIP GEREKLİ MERCİLERE YOLUN YAPILMASI AMACIYLA DİLEKÇE VERDİ.
Her yıl yaz aylarında Hollanda’dan gelerek buradaki evlerinde yaşayan, Emin ve Şehriban Aksoy çifti, uzun yıllardır deyim yerindeyse “çivi çakılmayan” bu yolun betonlanması için ellerini taşın altına koymaya karar vererek, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Araklı Belediyesi ve Araklı Kaymakamlığına yolun yapılması için topladıkları ıslak imzaları taktim ederek yolun yapılması hususunda taleplerini belirtikleri dilekçeleri teslim ettiler. Aksoy çifti “Hollanda’da böyle sorunları gerekli mercilere bu şekilde başvurarak halledebiliyoruz. Yol medeniyettir. Hep kendimizi Avrupa ile mukayese ediyoruz. Bir bakıma bu talebi bir test olarak düşüne biliriz. Ülkemizi “Musaır medeniyet seviyesine çıkarmak” gibi hedefi olan yöneticilerimizin bizi dikkate alıp almayacaklarını çok merak ediyoruz dediler.


ULAŞAMADIKLARI ARZİLERİNE YENİ YOL YAPTIRDILAR
Yıllarca babalarının eski evinin bulunduğu kesime ulaşmakta zorluk yaşayan vatandaşlar, bu yolu kullanarak evlerine yeni yol yaptırıp sonunda mutlu sona ulaştılar.
Araklılılı iş insanlarından Erdal ve Fikret Koçaslan bu yaz bu yolun kendilerine en yakın bölümünden yeni yol açtırarak, yıllarca zor ulaştıkları eski evlerinin bulunduğu bölüme ulaştılar. Onlar için artık her şeyin daha kolay olacağı aşikar. Hayırlı olsun.
BAZI VATANDAŞLAR YAŞADIKLARI DİĞER İL VEYA İLÇELERDEN YOLUN BETONLANMASI İÇİN TALEPTE BULUNUYORLAR.

Bu yolun bir an önce tam olarak faaliyete geçmesi için birçok vatandaş yaşadıkları il veya ilçelerdeki belediyelerden talepte bulunuyorlar. Özellikle İstanbul’un büyük bir ilçesinde belediye başkanı olan bir hemşehrimizden talepte bulunan vatandaşlar hala umutla beklemekteler!

Seyfullah Aksoy/Araklıhaber/29 Ekim 2022


 


 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy