EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-03-2022 16:01   Güncelleme : 26-03-2022 16:10

Araklı'da BİM'deki şeker kavgası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'marketler stokçuluk yapıyor gıda ürünlerinde sıkıntı yok' sözleri Araklı 'da bulunan BİM'deki çalışanla bir vatandaşı karşı karşıya getirdi.

Araklı'da BİM'deki şeker kavgası!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası Türkiye’nin bu ülkeden ayçiçek yağı ithalatı konusunda sorun çıkacağı, peşi sıra zamlanacağı beklentisi oluşmuştu.

Stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artması riskine karşı vatandaş marketlere akın etmiş özellikle ayçiçek yağı alabilmek için uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Bazı marketlerin de raflardaki ürünlere satış sınırlaması getirmesi krizle birlikte alım gücü günden güne düşen vatandaş için çileye dönüşmüştü.

Marketlerdeki izdiham ve kuyruk görüntülerine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaşananlardan zincir marketleri sorumlu tutmuştu.

ERDOĞAN: BUNLAR STOKÇU, BUNLAR AYÇİÇEĞİ YAĞINI, ZEYTİNYAĞINI DEPOLUYORLAR
Sık sık marketleri stokçuluk ve fırsatçılıkla suçlayan Erdoğan 8 Mart'ta muhtarlarla yaptığı toplantıda da "Ben muhtarlarımdan şunu istiyorum: Mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda gerçekten ayçiçeği yağı var mı, yok mu? Ama ben istiyorum ki, gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip bize ihbar edeceksiniz bu stokçuları. Biz gereğini yapacağız" dedi.

"Bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullanan Erdoğan sözlerini "Bunlar stokçu, bunlar ayçiçeği yağını, zeytinyağını depoluyorlar utanmadan sıkılmadan rakamları yükseltiyorlar ve 'raflarda ayçiçeği yağı yok' diyerek böyle bir kampanyayı da yürütüyorlar" şeklinde sürdürdü.

VATANDAŞLA MARKETÇİ KARŞI KARŞIYA GELDİ
Artan fiyatlardan ve kuyruklardan marketleri sorumlu tutan Erdoğan'ın sözleri Trabzon'un Araklı ilçesinde bir vatandaşla market çalışanını karşı karşıya getirdi.

Markete şeker almaya gelen vatandaş markette şeker kalmadığına ikna olmadı. Şekerin markette stoklandığını iddia eden vatandaş çalışanın 'gel depoya birlikte bakalım' sözleriyle de ikna olmadı.

Market çalışanlarını yalan söylemekle suçlayan vatandaş 'o zaman cumhurbaşkanı yalan söylüyor. Ben iki metre karın içinden geldim buraya ihtiyacım var' diyerek isyan etti. Tartışma diğer market müşterilerinin araya girmesiyle son buldu.
https://www.milligazete.com.tr

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy