YEREL
Giriş Tarihi : 24-04-2021 00:53   Güncelleme : 24-04-2021 00:53

2020 Ve 2021’de Araklı’ya Kuş Bakışı!

Üç dönemdir ilçeyi yöneten Recep Çebi ve ekibi son döneminde umut verici çalışmalarda bulunuyor.

2020 Ve 2021’de Araklı’ya Kuş Bakışı!

Dünyayı kasıp kavuran Korona belası nedeniyle çocukluğumdan beri ilk kez 10 aydan fazla Araklı’da kaldım. İlçemizde bazı sorunların devam etmesine rağmen güzel gelişmelerinde yaşandığını görmek oldukça umut verici.
İLÇE NÜFUSU 
Araklı bir türlü 50 bini bulamayan nüfusuyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde hak ettiğini alamazken, bunun birkaç katını barındırıyor. İlçede uzun süre kalanların ikametgahlarını ilçeye almaması Araklı’ya yapılan en büyük haksızlık.
ARAKLI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Merkezde yollar doğalgaz ve elektrik çalışmaları nedeniyle delik deşik olsa da, muhtemelen gelecek günlerde sağlam bir alt yapıya kavuşacak. Karadere ve sahil kesiminde güzel çalışmalar devam ediyor. Benim mahallem Değirmencik’de henüz dönüşüm tamamlanmamış olsa da eski elektrik sistemi yenilendi. Yollarda artık sokak lambaları yanıyor. Her köşeye çöp konteyneri konulmuş ve haftada birkaç kez belediye bunları boşaltıyor. Tek sorun zaman zaman yaşanan susuzluk ve bazı yerlerde yolların henüz betonlanmamış olması.
İLÇE ESNAFI
Pandemi dönemi olmasına rağmen ilçe esnafının işleri yolunda. Bu duruma en fazla katkısı olan elbette diğer şehirlerden gelip ilçede daha fazla kalanlar. Müşteri memnuniyetini bilen birçok genç ve dinamik esnaf var. Bunların başında Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Öztorun geliyor. Tabi ki tek tük de olsa eski alışkanlıkları devam ettiren, müşteriye hak ettiği ilgiyi göstermeyenlerde var.
BAŞKAN YARDIMCISI EKREM REİS
İki kez içinden çıkamadığım sorunla karşılaştığımda yardımı esirgemeyen Araklı Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Reis’e şükranlarımı iletiyorum. Bu dönem Başkan Recep Çebi çok isabetli bir ekip kurmuş. Hep eleştirecek değiliz ya, bu kez kendisine teşekkür etmeyi bir vazife olarak addediyorum.
Seyfullah Aksoy/Araklı Haber


 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy