SPOR
Giriş Tarihi : 28-06-2020 15:55   Güncelleme : 28-06-2020 15:55

BAL’ı da ilgilendiren 2 ve 3. Lig kararı yarın

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu, yarın 2 ve 3. Lig Kulüplerinin temsilcileri ile bir kez daha bir araya gelecek.

BAL’ı da ilgilendiren 2 ve 3. Lig kararı yarın

Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda 2. ve 3. Liglerinin Covid-19 pandemisi nedeniyle yarıda kaldığı andan itibaren oynanması veya oynanmaması için bir toplantı yapmış, TFF’ye yakın kaynaklardan oylama sonucunda 8 yöneticinin Ligler oynanmasın şeklinde görüş bildirdiği, Başkan Nihat Özdemir’in de bulunduğu 6 yönetici ise 2 ve 3’ncü liglerin oynanmasını istemiş ve bu yönde karar alınmıştı.

Kulüpler Birliğinin yarınki toplantıda TFF’ye bir kez daha iptal kararını iletmesi bekleniyor.

Yarınki toplantı, Bölgesel Amatör Ligi de ilgilendiriyor. TFF Başkan Vekili ve Amatörlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez’in, TFF Yönetimine BAL ile ilgili sunduğu raporun kabul edilmediği, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi ve 1, 2 ve 3’ncü Liglerden Sorumlu TFF Yöneticisi Yılmaz Büyükaydın’ın, ‘bu raporu hazırlarken bize sordunuz mu? bizim ligimize müdahale ediyorsunuz’ şeklinde tepki verdiği ve Nihat Özdemir’in de bu konuda Büyükaydın’ı desteklediği biliniyor.

İstifa konuşmalarının da geçtiği toplantı, yarın tekrarlanacak. 3. Ligden düşecek takıma göre BAL’dan takım alınması bekleniyor. BAL statüsü 2019-2020 sezonunda 9 takımın bir üst lige alınmasını ön görüyor. Kendi görüşüm, 3. Lige en fazla 11 takım çıkar. TFF 3. Ligde düşme olursa BAL’dan 9 takım üst lige almak niyetinde. Bu durum, BAL’da Ligler yarıda kaldığı anda lider durumdaki 11 takımın 2’sinin eleneceği anlamına geliyor. Bu sebeple BAL grup lideri 11 takımın Play-Off maçları oynaması söz konusu. Yöneticilerin 1.4 trilyonluk sponsor firmaya ait son model araçlarla gezdiği TFF’nin maddi sıkıntıları öne sürerek BAL’dan Profesyonele asgari takım almak istemesi de çok manidar…

BAL’da düşme olur mu olmaz mı belirsiz ancak her şey Salı günü kesinleşecek.

Ağustos ayı amatör ligler adına hareketli geçecek. Ülkenin tam 43 ilinde ASKF seçimleri olacak. Mevcut başkanların (Ankara hariç) tamamı TASKK Yönetim Kurulu Üyesi.

TASKK amatör liglerde illerden gelen ve çok sayıda takımı terfi ettiren karara olur verdi ancak ligler henüz tescillenmedi. Süper Amatör Liglerin kararı da henüz tebliğ edilmedi.

Bazı bilgileri de vereyim. TFF Olağan Kongresinde Süper Lig Kulüpleri 7’şer, şampiyonluk yaşayan Süper Lig Kulüpleri 8, 1 Lig kulüpleri 2’şer, 2’nci ve 3’ncü Lig kulüpleri ise 1’er oy kullanıyor. Toplam 126 profesyonel takım var. 7 bin takımdan oluşan Amatörler ise 10 oy kullanıyor. Bu 10 kişiyi TASKK Başkanı belirliyor.

Pandemi süresinde sınıfta kalan ve hiç bir hazırlık yapmadığı için eleştirilen TFF, halen liglerin kararını veremedi. Bu durum futbol camiasını karamsarlığa itiyor.

Takımlar, gelecek sezonun planlarını da bu belirsizlik yüzünden bir türlü yapamıyor.

Ali Kemal Demir

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk