EKONOMİ
Giriş Tarihi : 29-05-2020 20:12   Güncelleme : 04-06-2020 18:26

Araklı İçin Kaplıca Veya Maden Suyu Umudu!

Araklı’da hangi bölgede olduğu şimdilik açıklanmayan kaplıca veya maden suyu bulunduğu açıklandı.

Araklı İçin Kaplıca Veya Maden Suyu Umudu!

Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile Araklı Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Öztorun yer aldığı bir video belediye başkanı Çebi’nin sosyal medya hesabından yayımlandı.
İlçede heyecan yaratan gelişme için kaynağın bulunduğu yerde inceleme yapanlardan belediye başkanı Recep Çebi, suyun maden suyu şeklinde olduğunu, birçok yerde suyun gözelerinin olduğunu ve MTA’nın incelemelerde bulunduğunu sudan analiz için numune alındığını belirtti.
Çebi “burada kaplıca olduğunu düşünüyoruz. İstediğimiz sonuçları alabilirsek Araklımıza kaplıca kazandıracağız. Çıkan sonuçları ilerleyen günlerde vatandaşla paylaşacağız” dedi.
Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ise açıklamasında “vatandaşlar çok yakın tarihte yara bere içinde olan bir çocuğun bu su ile yıkanarak tedavi olduğu belirtiliyor. Buda bunun şifalı bir kaplıca suyu olduğu gösteriyor. Suyun ılık olması da yerin altında daha sıcak olduğunu gösteriyor. Eğer istediğimiz sonuçlar çıkarsa ilçeye ciddi katkısı olur. Burası gizli saklı bir yer ama haritalarda burası kaplıca olma ihtimali en yüksek olan bölgelerden biri. İnşallah umduğumuz sonucu elde ederiz. Amacımız ilçe ekonomisine katkı sağlamak"dedi.

Seyfullah Aksoy/Araklı Haber/29.05.2020
 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy