Başkan Özdemir, ilk olarak ertelenen liglerin yeniden başlatılma kararı ile ilgili konuya açıklık getirdi ve 12 Haziran tarihi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
"12 Haziran tarihini istişare ile aldık ama alternatif senaryolarımız da var"
"Bu bizim yalnız başımıza aldığımız bir karar değil. Hiçbir zaman Avrupa'dan futbol olarak kopmamız söz konusu değil. 55 ülkenin üye olduğu UEFA'nın biz de bir üyesiyiz. Dolayısıyla bütün görüşmelerimiz, çalışmalarımızı UEFA'ya danışarak yapıyoruz. Ayrıca Başkan Vekilim Sayın Servet Yardımcı UEFA'nın Yönetim Kurulu üyesi. Bir çok profesyonel çalışan arkadaşım da aynı zamanda UEFA'da görev yapıyor. UEFA Sağlık Kurulu'nda arkadaşımız var. Genel Sekreterimiz var, onun için biz UEFA'nın bir parçasıyız. Bu nedenle UEFA'nın görüşleri bizler için mutlaka önemli. UEFA'nın yapmış olduğu tele konferans ile Başkanlar ve Genel Sekreterler toplantısı oldu. Ayrıca UEFA'nın kendi Yönetim Kurulu toplantıları oldu. UEFA diyor ki, "Yapılabilirse", yapılabilirse demek "futbolcu sağlığı, insan sağlığı başta olmak üzere oynayabilirseniz maçları Temmuz sonuna kadar tamamlayın. 'Ve ben de UEFA olarak Ağustos ayında Avrupa Kupaları maçlarını oynayayım ve bunun finallerini Ağustos ayı sonunda yapalım'. Bu bizi niye ilgilendiriyor? Çünkü Ağustos ayı sonunda yapılacak olan Şampiyonlar Ligi finali bizim İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Bu da bizim için çok önemli. Yani bu bir tarafta, UEFA "Maçları bitirin" diyor.
İkinci tarafa gelince. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile tele konferans ile 18 kulübü başkanları ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil'in katılımıyla bir toplantı yaptık. Görüş alış verişişinde bulunduk. Herkesin görüşü 'Acaba Haziran ayında başlanabilir mi? şeklinde oldu. Bütün bunları değerlendirdik, 7 tane üst senaryo, 3 de alt senaryo hazırladık. Sayın Bakanımızla da görüş alış verişinde bulunduk. Bir istişare ile alındı ve bir alternatifimiz var. Ben bütün konuşmalarımda, görüşmelerimde diyorum ki, 'Ligler şimdilik 12 Haziran'da başlayacak'. Ve ben diyorum ki, 'Benim alternatiflerime göre Temmuz ayının ortasında da başlayabilirim ve 12-13-14 Ağustos'ta ben bu ligi tamamlayabilirim'. Ve elimde 10 tane senaryom mevcut.
Neye bakacağım ben? Türkiye'deki Covid-19 olayı nasıl gidiyor. Çok şükür çok iyi gidiyor. Bırakın çok iyi gitmesini Avrupa'da ve Dünya'da bu işi en iyi başaran ülke bence Türkiye'dir. Sağlık alt yapı yatırımlarımız, Sağlık Bakanımızın katkıları, Sayın Cumhurbaşkanımızın önemli kararları ve yönlendirmesi, Bilim Kurulu'nun etkili kararları ile biz bu noktaya geldik. En iyi durumda olan ülkelerin başında çok şükür Türkiye gelmektedir. En az vefat sayımız oldu, her gün çok şükür daha iyiye gidiyor. Bugün ile 12 Haziran arasında neredeyse bir ay var. Elimizde alternatiflerimiz var. Dolayısıyla zaman yönünden bir sıkışıklığımız yok. Covid-19 olayı da çok iyi gidiyor. Ben hep şunu söylüyorum ve dua ediyorum yüce Allah'ıma, belki biz Temmuz ayındaki maçlarımızı, belki seyircili oynayacağız. Eğer her şey iyi giderse, nasıl takımlarda önlemler almışsak stadyumda oturma düzeninden giriş çıkışlara kadar hepsinin planlamasını yaparak belki de maçlarımızı seyircili oynayacağız."
"Sağlık Bakanımız ile görüş ayrılığımız yok, her zaman fikirlerini alıyorum"
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeyle ilgili Nihat Özdemir şu ifadeleri kullandı:
"Ben Sağlık Bakanımızla bir görüşme yaptım. Kendisini çok takdir ediyorum, saygı duyuyorum. Bugün bu noktada olmamızın sebebi kendisidir, onun Bilim Kurulu'dur ve Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Ve biz bu durumu başarılı bir şekilde götürdük. Kendisine durumu anlattım, 'Yarın Yönetim Kurulu toplantımız var, arkadaşlarımla tartışarak başlangıç tarihini almak istiyoruz, biz duramayız' dedim. Bakın Almanya'da vefat sayısı 8 bin iken benim vefat sayım 4 bin. Ve bugün Bundesliga başlıyor. Ve Almanya bizim için bir rehber. Ne yaptılar, nasıl hazırlandılar ve maçlar nasıl oynanacak, biz bunu göreceğiz ve bu bizim için rehber. Tabloya baktığımız zaman birçok ülke bizden çok kötü olmasına rağmen, İtalya, İspanya, İngiltere gibi ülkeler, liglerinin başlama tarihi ilan ettiler. Ben de kendisi ile konuşurken 'Biz Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu olarak sizin hiçbir şeyinize karışmayız. Siz zaten özerk bir Federasyonsunuz. Kararınızı alırsınız.' Ve ben o gün TFF Sağlık Kurulu'nun hazırlamış olduğu Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nü kendilerine takdim ettim, baktı inceledi. Kendisi bana çok kapsamlı, iyi bir protokol olduğunu kendisi bana ifade etti. 'Siz bu işte yolunuza devam edin, başınız sıkıştığında danışmak üzere bana soru sorabilirsiniz' dedi. Bir görüş ayrılığımız katiyen yok. Her zaman görüşüyoruz, telefonla, başım sıkıştığında kendisini arıyorum, görüş alıyorum, akıl alıyorum.
Bizim çok önemli bir Sağlık Kurulumuz var, onun yanında tamamen enfeksiyon hastalıklarıyla meşgul olan Sağlık Kurulu Danışma Kurulu var. Bence onlar Türkiye'nin en iyi enfeksiyon doktorlarıdır. Ayrıca aynı zamanda Sayın Mete Düren var. UEFA'nın da sağlık kurulu üyesi. Orayla temaslarımız var. Bütün bunlar bir araya geldiğinde futbola dönüş için protokolümüzü hazırladık, tüm hususları hazırlarken Almanya'dan, İspanya'dan, İtalya'dan aldık. Ve bunlardan daha iyi bir protokol, daha disiplinli bir protokol hazırladık. İnternet sitemizde yayınladık ve kulüplerimize yolladık."
"Hiçbir zaman sağlıktan ödün vermeyiz, bir sporcumuzun sağlığı bu ligden daha önemlidir"
Yolumuza devam ediyoruz. Ve devam ederken iki konu var, altını tekrar çiziyorum. Birincisi hiçbir zaman sağlıktan ödün vermeyiz. Bir sporcumuzun, bir yöneticinin sağlığı inanın bu ligden daha önemlidir. Bizim hedefimiz sağlık şartları içerisinde bu ligi oynatmaktır. Belki basketbolu veya voleybolu soracaksınız. Basketbol ve voleybol bizden farklı, bir kere onlar salon sporu yapıyorlar. Bu Federasyonların Başkanları ile görüştüğümde takımların 2 tanesi hariç biç birisi oynamak istememiş. Ama bizde öyle değil ki. Süper Lig'de neredeyse 11-12 takım oynamak istiyor. Hentbolu da katalım, onlar salon sporu, biz açık alanda oynuyoruz, onların kulüpleri oynamak istemiyorlar, bizim kulüplerimiz futbol oynamak istiyor. Futbolu oynayarak sezonu sonlandırmak istiyorlar. Süper Lig öyle, 1. Lig'de 11 takım oynamak istiyor. 2. ve 3. Lig kulüpleri ise "12 Haziran bizim için erken" dedi. Onun üzerine son Yönetim Kurulu toplantısında aldığımız şöyle bir karar var. Süper Lig'i 12 Haziran'da başlatalım. 19 Haziran'da 1. Lig'i başlatalım. 18 Temmuz'dan sonra ise 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör maçlarını oynatma kararı aldık. Sağlık şartları el verirse şimdilik tarihler bunlar."
"Herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"
Salgın sürecinde testleri pozitif çıkan spor dünyasından isimlere geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Nihat Özdemir, "Bir defa öncelikle Galatasaray Başkanı Sayın Mustafa Cengiz'e geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Dua ediyorum, bir an önce sağlığınıa kavuşsun. Kendisi ile görüşüyorum. Yanında Başkan Yardımcısı Sayın Abdurrahim Albayrak'la da, kendisiyle devamlı konuşuyorum. Bunun yanında spor camiasından birçok yöneticimiz, sporcumuz, teknik direktörümüz ve arkadaşımız virüse yakalandı ve atlattı. Kulüp Başkanlarımızdan yakalanan oldu. Evvela Sayın Göksel Gümüşdağ yakalandı, çok zorlu bir süreç geçirdi ama atlattı. Hep temastayım. Son olarak Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi virüse yakalandı. Onunla da dün en son konuştum. Henüz bir semptomu olmadığını söyledi. Sevineceğim bir haber. İnşallah onun da kısa sürede atlatıp kulüpteki görevlerine döneceğine inanıyorum" dedi.
"Bazı kulüplerimizin açıklamalarını doğru bulmuyorum"
Özdemir, Kulüplerle yapılan istişareler konusunda ise "Bir defa bütün kulüplerimize seslenmek istiyorum. Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, hatta BAL'da oynayan kulüplerimiz dahil Ne olursunuz, şeffaf olun, açık olun, adil olun. Yani herkes Futbol Federasyonu'ndan kendine yarayacak, kendi çıkarlarına yarayacak kararlar almasını bekliyor. Bizim böyle kararlar almamız mümkün değil. Onun için samimi olsunlar, açık olsunlar ve adil olsunlar. Yani istedikleri bir kararda, kendilerine yönelik bir karar çıkmasını beklemesinler. Hafif bir sitem değil, görüyorum bunları. Görsel ve yazılı basına sık sık açılamalar yapıyorlar. Hatta sanal medyaya dahi, Instagramdan canlı yayınlar yapan, mesajlar yazanlar, tweetler atanlar var. Birçok yöneticimiz, başkanlar mesajlar yolluyorlar. Ben diyorum ki, hiçbir takım yöneticisi, idarecisi, teknik direktörü veya sporcusu, bulundukları durumdan dolayı bizden bir şey beklemesin. Tehlikede olan takımlar diyorlar ki 'Lig burada bitirilsin, aynen basketbol gibi, voleybol gibi küme düşme olmasın biz yola devam edelim' diyorlar. Bu verdikleri röportajlar kamuoyunda inanın kimsenin gözünden kaçmıyor. Kamuoyunda bence komik duruma düşüyorlar. Ama ortaya sağlık konuları ile çıkıp adil kararlar üretmemizi istiyorlarsa onlara saygım sonsuz. Ama ne derlerse desinler TFF Yönetimi, önce futbolcu ve futbolla ilgili insanların sağlığını önde tutarak daima en adil kararları verecektir. Onların açıklamalarıyla, Instagram yayınlarıyla, tweet atmalarıyla biz kararlarımızdan hiçbir zaman dönmeyiz. Biz arkadaşlarımla beraber doğru kararları veririz ve o kararın ışığında, o kararın yönünde devam ederiz. Yoksa onların açıklamalarıyla, kendilerine yarayan kararlar beklemeleriyle TFF herhangi bir şekilde karar değiştirmez. Ligde kalma endişesi olan takımlarımızın, bazı teknik direktörlerimizin kamuoyunda açıklamaları var, ben bunları doğru bulmuyorum. Biz zaten karar alırken bütün insanların sağlığını önde tutarak karar alacağız. Onların bu açıklamalarının bizim kararlarımızda bir etkisi olamaz" diye konuştu.
"Maçları normal statüsünde ve seyircisiz olarak başlatacağız"
Nihat Özdemir, maçların tek bir şehirde oynatılması iddialarıyla ilgili de, "Şu anda tek bir planımız var, şimdilik bütün liglerde bütün maçlar normal statüsünde seyircisiz olmak üzere başlayacak. Takımlar kendi evlerinde başlayarak liglere devam edecek. Bunun üzerinde herhangi bir senaryo konuşulmadı. Ama çok hareketli günler yaşıyoruz. Liglerin başlamasına daha bir ay var. Onun için ne olur ne biter, net bir şey konuşmak istemiyorum. Dün bir gazetemizde Süper Lig'in İstanbul'da, Alt liglerin Antalya'da oynanması gerektiğine dair Spor Bakanlığımızın programlar hazırladığını ifade ettiler. Sayın Bakanımıza ben bu durumu sordum, 'Haberim yok' dedi. Böyle bir çalışma yapmışlar, teşekkür ediyoruz, biz de inceliyoruz o çalışmaları zaten. Ama bugün itibarıyla bizim ligleri tek bir şehirde oynanması gibi bir programımız yok. Biz günlük hareket ediyoruz. Gelişmelere bakıyoruz, Covid-19 olayı nereye gidiyor, görüşmeler yapıyoruz ve ona göre karar veriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
"Futbolseverlerin yüzde 89'u liglerin başlamasını istiyor"
Yapılan anketleri değerlendiren Nihat Özdemir, "Ankete katılanların yüzde 89'u futbolu, sporu çok özlediklerini belirtiyorlar, bir an önce maçların başlaması gerektiğine inanmışlar, stadyuma gidemeseler bile yayıncı kuruluşun verdiği maçları canlı olarak izlemek istiyorlar. Futbol gerçekten insanların önemli bir meşguliyeti, eğlencesi ve önemli bir unsur, onun için ankete katılanların yüzde 89'u liglerin başlamasını istiyor" dedi.
Avrupa'da liglerin başlatılma tarihlerini değerlendiren Özdemir, "Birçok Avrupa ülkesinde koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı fazla olmasına rağmen futbol ligleri bizden önce başlayacak. Bunların hepsi bize yön gösterecek. Bunların hepsi de seyircisiz başlayacak, UEFA da zaten seyircisiz başlayalım diyor" şeklinde konuştu. Özdemir, sağlık kontrollerinin uygulanması şartıyla maçların seyircili oynanmasını hedeflediklerini de aktardı.
"Sözleşmelerle ilgili anlaşmazlıklar olursa FIFA ile aynı yolu izleyeceğiz
Kulüplerle oyuncular arasındaki sözleşmeler hakkında değerlendirmede bulunan Özdemir, "Bir defa bir bilgi vermek istiyorum. Geçen hafta Kulüpler Birliği ile başta Sayın Mehmet Sepil olmak üzere, bazı kulüp başkanları, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve bizim teknik ekibimiz bir araya gelerek aynen FIFA'nın yayınladığı gibi futbolcu ile kulüp arasında herhangi bir anlaşmazlık olması durumunda nasıl bir yol izleneceği ve ne gibi kararlar alınacağına dair kararları aldık ve kamuoyuna açıkladık. Tabi burada önemli olan futbolcu ile kulüp arasındaki anlaşma. Biz diyoruz ki sözleşme esastır. Ama bu sözleşmede bir anlaşmazlık olursa, bu anlaşmazlığın çözümü ile ilgili bir müracaat olursa TFF, aynı FIFA gibi oturacak, her kulübün, oyuncunun durumuna bakacak. Bu şekilde hukuki karar almaya çalışacak. Kulüp bu olaylarda nasıl tavır sergilemiş, mali durumu nedir, ligdeki durumu nedir? Futbolcunun bu güne kadar ki tavrı nedir, sözleşmelerine ne kadar riayet etmiştir, etmemiştir? Durumu değerlendirdikten sonra Hukuk Kurullarımız bu dosyaları inceleyecek, bir karar verecek. Esas olan futbolcu ile kulübün aralarında yaptığı anlaşmalardır. Normal zamanlarda bu kararları vermek çok kolay, bugün korona günlerinde çok zor. Kulüplerin durumu ortada. Stat gelirleri kalmadı, sponsor gelirleri düştü. Bütün bunların ışığında kurullarımız kararları verecek" dedi.
"Ligleri oynayarak tamamlayalım, hak eden şampiyon olsun"
Bazı ülkelerde liglerin tescil edildiğinin hatırlatılması üzerine Özdemir, "Belçika, Hollanda ve Fransa ligleri bitirme kararı verdi. Fransa bu kararı verirken, Futbol Federasyonu bunu istememesine rağmen Fransa Başbakanı Sayın Edouard Philippe çıktı ve ligleri bitirdiğini ilan etti. Ama orada PSG en ön sıradaydı ve çok önemli puan farkı vardı. Hollanda ve Belçika da ligleri tescil etti. Ama ortada basketbolun, voleybolun aldığı kararlar var. Şampiyon ilan etmeden, küme düşme olmadan yollarına devam ettiler. Süper Lig'e geldiğimiz zaman, Süper Ligde iki takımımız aynı puanda ve sadece gol farkı var. Arkasından hemen iki takımımız 3. ve 4.'lüğü paylaşıyorlar. Hemen arkalarında yine ilk 4'e girmek üzere olan 3-4 takımımız var. Bizim ligde bu kararları vermek mümkün değil. Ligden düşmeye geldiğimiz zaman 3 takımımız altta ama hemen üstündeki takımla gol farkı var. Nefes nefese olan bir ligde tek kararımız olabilir, ligleri oynatarak tamamlamak. Aksi halde çok tartışmalar olur, benim hakkım yendi, yenmedi diye büyük huzursuzluklar olur. Futbol sevgisi hiçbir şeye benzemiyor. Futbol inanılmaz derecede çok etkili, insanları üzecek, huzursuz edecek kararlar almak çok kolay değil. Gelin fedakarlıkta bulunalım, bu ligleri oynayarak tamamlayalım ve kim hak etmişse o şampiyon olsun. Eğer bugün Covid-19 olmasaydı liglerin sona erdiği hafta bu haftaydı. Belki de şampiyona kupayı verecektik bu hafta. Sorasında da hemen EURO 2020 başlayacaktı, İtalya ile açılış maçını oynamaya gidecektik. Alttaki ligleri, BAL'ı sonlandıracağımız günlerdi. Ama olmadı. Yalnız Türkiye'mizde değil bütün dünyamızda yaşanan bu olay karşısında bu hale geldik. Önemli olan bu halden kısa sürede eski halimize nasıl döneceğimizin çalışmalarını yapmamız gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
"Kadınlar Ligi'ne çok önem veriyoruz"
Nihat Özdemir, kadın futboluna çok önem verdiklerini ve bu liglerin geleceğiyle ilgili en kısa sürede karar alacaklarını belirterek, "Dünya kadın futboluna çok önem veriyor. UEFA, FIFA'nın kadın futboluna ayırdığı bütçeler milyar dolar seviyesinde. Biz de bu işte geç kaldığımızı ve arayı kapatmamız gerektiğine inanıyoruz. Kadınlar Ligi'ne önem veriyoruz. Kolayca çözebileceğimize inanıyorum. Evvela bu ligleri kesinleştirelim, sonra yönetim olarak ele alacağız. Futbol Gelişim Direktörümüz Sayın Tolunay Kafkas, Kadınlar Ligi ile ilgileniyor, şu anda çalışıyorlar, en kısa zamanda kararı belirleyip kamuoyuna açıklayacağız" ifadelerini kullandı.
"Sağlık Kurulu ile beraber biz de önemli kararlar alacağız"
Vakaların artması halinde 12 Haziran'da ligin başlamama ihtimali ile ilgili Özdemir; "Bunun alternatifi var. 19 Haziran var, 26 Haziran var, Temmuz'un başı var. Oynamama ihtimalini düşünmek istemiyoruz. Bizim ana hedefimiz oynaması. Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım hiç başka alternatif düşünemiyoruz. Oynatarak bu ligleri tamamlamak istiyoruz. Bugün o diğer şartları hiç gündeme getirmedik, konuşmadık, zaten konuştuğumuz zaman çok değişik yerlere bunlar çekilebilir. Kamuoyunda çok değişik tartışmalara yol açabiliriz. Bunun için hepimiz bu ligleri nasıl tamamlayabiliriz diye TFF, Sağlık Kurulumuz, aynı şekilde Sağlık Kurulu Danışma Kurulumuz ile beraber çalışmalar yapıyoruz. Bundesliga bugün başlıyor. Bizim için önemli bir ölçü. Bütün takımlar lig başlamadan 15 gün evvel karantinaya alındı. Dün bir takımın maça çıkacak teknik direktörü diş macunu almak için karantinada oldukları otelden çıkıp yan taraftaki markete gidiyor. Otelden çıktığı için bu hafta oynayacakları maçta takımın başında olmayacak. Bu kadar dikkat ediyorlar. Biz de bunları hep inceliyoruz. Biz de Sağlık Kurulumuz ile bazı kararlar getireceğiz. Bunu paylaşacağız. İnşallah önemli kararlar alarak ligi başlatacağız. Bu çarşamba günü Kulüpler Birliği, Sayın Mehmet Sepil ve kulüp temsilcileriyle beraber video konferans düzenleyeceğiz ve 12 Haziran'da neler yapmamız gerektiğine dair çalışmalarımızı gözden geçireceğiz. Spor Bakanımızı da davet ettik. Kabine toplantısı var, eğer zamanı müsait olursa onun da katılmasını istiyoruz. Bu toplantıları sıkça yaparak, Kulüpler Birliği bizim en büyük paydaşımızdır, onlarla beraber kararları üreterek yola devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Kulüpler ve onların bağlı olduğu Birlikler ile sürekli temas halindeyiz"
Kulüplerle sürekli temas halinde olduklarını, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği ve 2. Ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği ile istişare içerisinde olduklarını ifade eden Nihat Özdemir, "Biz kulüpler ile görüşüyoruz ama asıl görüştüğümüz kurumlar Kulüpler Birliği. Kulüpler Birliği ile daha yoğun görüşüyoruz. Mehmet Sepil, Murat Sancak ve Volkan Can ile yardımcıları ile temastayız. Onlarla görüşerek kararlar almak istiyoruz. Bu birlikler kendi içlerinde de bazen fikir ayrılığı yaşıyorlar. Burada kararı alacak olan kurum özerk olan TFF'dir ve onun yönetimidir. Ve o Yönetim Kurulu'nun alacağı karara bütün kulüpler uymak mecburiyetindedir. Uymadığı taktirde de onunla ilgili neler yapılacağı bizim yönetmeliklerimizde açıkça yazmaktadır. Ama ona rağmen biz bu paydaşlarımızla, ortaklarımızla kararlar verirken hep onlarla paylaşarak, onlardan destek alarak bu kararları üretmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Maçlar oynanırken virüs ihtimali ortaya çıkması halinde yapılacaklarla ilgili Nihat Özdemir, "Takımlar hazırlanırken sık sık test yaparak yollarına devam edecekler. Tabii ki pozitif vakalar olabilir. Onları ayıracağız. Tekrar onlara test yaparak yolumuza devam edeceğiz. Bundesliga'da karar şu, bir takımda 14 oyuncu kalsa dahi liglere devam etme kararı aldılar. O kadar kararlılar ki ne yapıp edip Bundesliga'yı sonlandırmak istiyorlar. Bizim de hedefimiz budur" değerlendirmesinde bulundu.
"Yayıncı kuruluş beIN SPORTS stratejik ortağımız, 2 yıl daha sözleşmemiz var"
Spor ekonomisinin durumunun da önemli olduğunu hatırlatan Nihat Özdemir, "Yayıncı kuruluş beIN SPORTS, bizim futbolda önemli bir gelir elde ettiğimiz kurum. Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon ve Fenerbahçe'nin gelirlerinin neredeyse yüzde 45'i yayından. Diğer kulüplerin ise gelirlerinin yüzde 70-80'i yayıncı kuruluştan gelen gelirler. Tabi ki almış olduğumuz karalardaki önemli paydaşlarımızdan birisi Kulüpler Birlikleri iken biz aynı zamanda yayıncı kuruluşun da görüşlerini almak durumundayız. Bütün kulüplerin yılda 500 milyon dolara yakın gelirleri var. Buradan herkes payını alıyor. Türk futbolunun önemli gelir kaynağından bir tanesi bu. beIN SPORTS ile 5 yıllık sözleşmemiz var. 2 yıl daha sözleşmesi devam ediyor. Şu ana kadar ödemelerini tamamladı, 3 taksiti kaldı. O rakam da 588 milyon TL. Maçlar durduğu için beIN SPORTS da ödemelerini durdurdu. Ve şu anda görüşmelerimiz olumlu şekilde devam ediyor. Kendileri haklı olarak reklam gelirlerinde çok büyük düşme olduğunu söylüyorlar, inşallah liglerimiz başladığında bu konuda tamamlanacaktır. Onlarla birlikte devam etmek istiyoruz. Türkiye'ye çok büyük yatırım yaptılar. İyi bir kanal sistemi kurdular, maçları mümkün mertebe kaliteli şekilde veriyorlar. Onlar bizim stratejik ortağımız. Dolayısıyla kararları alırken görüşüyoruz, yolumuza devem ediyoruz. Önümüzde 2 yıl daha devam edecek sözleşmemiz söz konusu" açıklamasında bulundu.
Nihat Özdemir ayrıca Türk ekonomisinin koronavirüs günlerinde dahi yatırım ve çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
KAYNAK: TFF