EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-04-2020 01:36   Güncelleme : 30-04-2020 01:57

Milli Eğitim Bakanı Açıkladı: Okullar 1 Haziranda açılıyor !

Türkiye’de 11 Mart’ta görülen ilk Malum S’alg’ın (K) vakasının ardından Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun önerisine uyan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda eğitime ara vererek 23 Mart tarihinde uzaktan eğitim sürecine başladı. 25 Mart tarihinde alınan Bilim Kurulu kararı ile okulların 30 Nisan tarihine kadar uzaktan eğitime devam etmesi uygun görüldü.

Milli Eğitim Bakanı Açıkladı: Okullar 1 Haziranda açılıyor !

31 MAYIS’A KADAR UZATILDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün yaptığı açıklamada, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde, uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Malum S’alg’ın (K) karşı alınan bu tedbirlerin ardından normal eğitime ne zaman dönüleceği merak konusu oldu.

1 HAZİRAN’DA OKULLAR AÇILABİLİR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Tüm öğrenciler tarafından merak edilen “Okullar ne zaman açılacak?” sorusuna yanıt veren Bakan Selçuk,”Normalleşme süreci planlandığı şekliyle devam ederse 1 Haziran’da okullar açılabilir” ifadelerini kullandı.

“SORUMLU SINIF GEÇME SÖZ KONUSU OLACAK”

Bakan Selçuk, öğrencilerin sınıfı nasıl geçeceği yönündeki soruya da yanıt verdi. Selçuk, “Öğrencinin lehine bir bakış açısıyla sorumlu sınıf geçme söz konusu olacak, üst sınıflarda bu sorumluluklarını yerine getirmek kaydıyla” dedi.

”19 HAZİRAN’DA TATİLE GİREBİLİRİZ”

Daha sonra Ahmet Hakan’ın okulların açılması durumunda ne zaman tatil edilebileceği yönündeki sorusuna cevap veren Bakan Selçuk, “Tedbirlere uyulmaya devam edilirse 1 Haziran’da okulları açar, 19 Haziran’da da tatile gireriz. Telafi eğitimlerini de Eylül ayında yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Öztürk / Araklı Haber

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk