EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-04-2020 16:22   Güncelleme : 21-04-2020 17:01

Kuran kaç sayfa?

Kuran kaç sayfa? Kur'an-ı Kerimin kaç sayfa olduğunu merak eden vatandaşlar, haberimizin detayından öğrenebilir. Kur'an-ı Kerim kaç sayfadır ve kaç ayetten oluşur?

Kuran kaç sayfa?

Kurann kaç sayfa? Kur'an-ı Kerimin kaç sayfa olduğunu merak eden vatandaşlar, haberimizin detayından öğrenebilir. Kur'an-ı Kerim kaç sayfadır ve kaç ayetten oluşur? 

Kur'an-ı Kerim tam olarak 604 sayfadır. Bunun 4 sayfası girişten ve bitiş süslemelerinden oluşur. Bu nedenle 600 sayfadır. Kur'an-ı Kerim ana bölümlere ayrılmıştır. Bu ana bölümlere sure denir. Sureleri oluşturan cümlelere ayet denir. Kur'an-ı Kerim 114 sure, 6236 ayet, 30 cüz'den oluşur.

30 cüz ve her cüz 20 sayfadan oluşmaktadır.

Bilindiği gibi âyet, Kur’an cümlelerine verilen isimdir. Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamberden günümüze hiçbir değişikliğe uğramadan gelmiştir. Ancak Kur’an-ı Kerim üzerinde noktalama çalışmaları yapılırken âyetlerin bölünüp numaralandırılmasında bazı küçük farklılıklar olmuş; söz gelimi, bazı âlimlerin müstakil âyet olarak belirlediği bir ibare bazı âlimlerce iki âyet olarak düşünülmüş; böylece âyetlerin numaralandırılması konusunda küçük farklılıklar ortaya çıkmıştır.
Her ne kadar halk arasında Kur’an’daki ayet sayısının 6666 olduğu yönünde yaygın bir söylem varsa da doğrusu bu rakamın 6236 olduğudur.

Kaynak: Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı 

Mehmet Öztürk

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk