SİYASET
Giriş Tarihi : 30-05-2017 13:40   Güncelleme : 30-05-2017 13:40

Mehmet Öztürk: Antalya’dan sonra Araklı gelecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Öztürk, Turup’tan sonra turizm bölgesi ilan edilen Karadere Vadisi ile turizmde iddialı olduklarını kaydetti.

Mehmet Öztürk: Antalya’dan sonra Araklı gelecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Araklılı Mehmet Öztürk, turizm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk, Karadere Vadisinin de turizm bölgesi ilan edilmesine yönelik, “Araklı Turup Bölgesi turizm bölgesi ve bu bölgeye ilave Karadere Bölgesi de turizm bölgesi ilan edildi. Hem tarihi geçmiş hem de doğal güzellikler açısından turizm alanı ilan edilmesi uygundur. Bu bölgeyi de Turup ile entegre biçimde turizme kazandırmak adına böyle bir adım atıldı. Bir bütün olarak düşünün. Son yıllara bakılırsa Antalya’dan sonra Karadeniz Bölgesi yani Trabzon en iyi turizm bölgesi konumunda. Karadeniz Bölgesi iklimiyle turizme en yatkın bölge. Turizm demek para demek. Ekonomik anlamda şehre en büyük katkıyı turizm sağlar, hatta bazı şehirler ekonomilerinin yüzde 60-70’ini turizmden sağlar” dedi.


TURİZMİN ÖNÜ AÇILACAK

Turizmle birlikte yol ağınında önemine vurgu yapan Öztürk, “Diğer ilçelerimizde çok güzel fakat Araklı için turizm olmazsa olmazdır. İlçeye yapılan yatırımlarla Antalya’dan sonra Araklı gelebilir. Çünkü Araklı’yı cazip kılan gündeme gelmemiş, turizme açılmamış tarihi ve doğal güzellikleri olan yerleridir.

Bu nedenlerle birlikte Araklı’da turizm olmak zorunda. Aynı zamanda ulaşımı da göz önüne almak gerekir. Araklı, Bayburt arası 90 kilometredir. Eğer Karadere Vadisi Bayburt’a bağlanırsa iki tüp tünelle birlikte Araklı’nın en büyük sorunlarından birine çözüm getirilmiş olacak. Bu yol ile sirkülasyon ve turizme katma değer sağlanacak. Turizm ile önümüzün açılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 Sonnokta / Meryem Akgün

 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy