SİYASET
Giriş Tarihi : 12-02-2020 19:01   Güncelleme : 12-02-2020 19:01

Mesele Futbol değil sen hâlâ anlamadın mı!

Son günlerde Fenerbahçe taraftarıyla gündeme gelen 'damat istifa' sloganlarının başka bir nedeni mi var? Olayın perde arkasında neler oluyor?

Mesele Futbol değil sen hâlâ anlamadın mı!

Fenerbahçe’nin 1-1 biten Alanyaspor karşılaşmasında Fenerbahçe taraftarı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı işaret ederek "Damat istifa" sloganları atmıştı.

O karşılaşmadaki hakem kararlarına tepki gösteren taraftarlar “Damat istifa” tezahüratlarında bulunurken, taraftarlar, maç sonunda da sosyal medyada bu protestolarını sürdüren mesajlar paylaşmıştı.

Aynı tepkiler bu akşam Türkiye Kupası için oynanan Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle biten Kırklarelispor maçında da devam etti. Tribünleri dolduran taraftarlar Bakan Albayrak’a tepkilerini “Damat istifa” sloganlarıyla gösterdi.

Türkiye'nin sınır komşularıyla yaşadığı krizler cereyan ederken futbol üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetim kadrosunu hedef göstermek küçümsenecek bir hareket gibi durmuyor.

AMAÇ NE?

Aslı astarı olmayan açıklamalarla büyük bir kitleyi öfkelendiren bir iş adamının ne yapmaya çalıştığı merak konusu oldu.

IMF’ye borcunu bitiren, ekonomik bağımlılığını sonlandıran Türkiye işte o tarihten itibaren yoğun bir manipülatif saldırının boyunduruğuna sokulacaktı. Provokasyonlarla, iftiralarla, silahla diz çöktüremedikleri Türkiye’yi, bundan sonraki süreçlerde ekonomik spekülasyonlarla sarsacaklardı. Öyle ki, küresel sermaye tetikçileri Hazne ve Maliye Bakanı Bakan Berat Albayrak üzerinden kara propagandaya başlayarak Türk ekonomisini hedefe koydu.

Terörü, darbeyi ve binbir türlü belayı Türkiye'ye musallat edip yıkmak isteyen hainlerin yeni planı 'futbol dünyası'. Tarafgirlerin amacı taraftarlar üzerinden yeni bir nifak tohumu ekerek, bir futbol maçında yaşanan olayları körükleyip fitne kıvılcımı saçmak. Asıl amaç bütün bu yaşananları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın üstüne yıkmak. 

MESELE GERÇEKTEN BERAT ALBAYRAK MI?

Göreve geldiği ilk günden beri üzerinde algı operasyonu yapılan Berat Albayrak bugün karşısına Faiz lobisini almış durumda... Doların 6'nın üstüne çıktığı dönemden, faizin uçuşa geçtiği dönemden başarılı bir şekilde sıyrılan Berat Albayrak bugün hedef tahtası olarak gösteriliyor.

Karşısına aldığı Faiz ve Enflasyon lobisi Berat Albayrak'ın yaptığı işlerden rahatsız oluyor. Futbol üzerinden yapılan fitne büyük bir hareketlemenin habercisi gibi gözüküyor.

GEZİCİLERDE AYNISINI YAPMIŞTI

Gezi Parkı olayları sırasında ağaçları yakıp yıkan ülkeyi çöplüğe çevirenlerle bugün 'damat istifa' sloganları atanların amacı aynı gibi duruyor.

O zaman mesele ağaç değil mesele başkaydı. Bugünde mesele futbol değil mesela başka... Faiz oranlarının düşmesi işine yaramayan, ülkenin sahibiymiş gibi davranan zengin tayfasının öfkeli halde olması durumu tetikliyor.

Türkiye'nin ekonomisinin iyiye gitmesinden hoşnut olmayan bu kesim, bankaların üzerinde eskisi gibi söz sahibi olmayınca futbol üzerinden fitne çıkarmaya çalışıyor.

 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy