EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-05-2019 23:34   Güncelleme : 10-11-2019 22:22

Araklı’yı Gururlandıran Fuar!

Araklı Değirmencik Ortaokulu’nda 4006 Tübitak Bilim Fuarı açıldı

Araklı’yı Gururlandıran Fuar!

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi’nin yürüttüğü "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açıldı.


 Trabzon’un Araklı ilçesinde iki okulda gerçekleşen serginin bir tanesi Araklı Değirmencik Ortaokulu’nda açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy ve velilerin Kurum amirlerin katılımıyla Araklı Değirmencik Ortaokulunda açılan 4006 Tübitak Bilim Fuarı katılımcılardan tam not aldı. Öğrencilerin projelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, inceleyip danışman öğretmenlerden bilgi aldı. 

Mehmet Rıza Keskinsoy bilim fuarında bilime sanata verilen değerin öğrencileri sosyal, akademik ve psikolojik yönden başarılı kıldığını söyledi. Keskinsoy, "Bu tarz etkinliklerin ülke nde daha fazla yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu tarz etkinlikler öğrencilerimizin başarı seviyesini yükseltiyor. Bu konuda idareci ve öğretmelere önemli görevler düşüyor. Yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi. 

Değirmencik Ortaokulu müdürü Nuh Eren ise, öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile 4006 Tübitak Bilim Fuarı'nın yapılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

AdminAdmin