EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-03-2019 15:13   Güncelleme : 23-05-2020 04:47

Araklı Müftülüğünün Örnek Davranışı

Araklı müftüsü Abdülkerim Tohumcu geçtiğimiz yıl 30 yaşında görevi başında vefat eden Kestanelik Mahallesi Sırt Cami İmam-Hatibi Ramazan Okcu'nun eşi ve 2 çocuğu için ülke çapında yardım kampanyası başlattı.

Araklı Müftülüğünün Örnek Davranışı

İlçe Müftülüğüne bağlı Kestanelik Mahallesi Sırt Camiinde İmam-Hatip olarak görev yapmakta iken, 18.09.2018 tarihinde ani bir kalp krizi sonucu 30 yaşında hayatını kaybeden  Ramazan OKÇU’nun, geride kalan eşi ve biri üç biri beş yaşında olan iki çocuğu için hemen harekete geçen müftülük,  bünyesinde oluşturduğu bir komisyon ile ilçede ve Türkiye in de yardım kampanyası başlattı. 

Başlatılan yardım kampanyasıda büyük ilgi duyuldu. İlçede görev yapan meslektaşları ve ülke indeki diyanet personelinin katkısıyla  merhumun eşi ve çocuklarının ikamet etmek istediği İstanbul ili Sancaktepe ilçesinde kendilerine bir daire alındı.
 İlçe Müftüsü Abdulkerim TOHUMCU önderliğinde komisyon İstanbul’a giderek bizzat dairenin satış işlemlerini tamamlayıp merhumun eşine Alınan dairenin tapusunu teslim etti.

  Büyük duygu yoğunluğu yaşadığını söyleyen  İlçe Müftüsü Abdulkerim TOHUMCU şunları kaydetti:

Bu dayanışma çok güzel bir olay. Düşünün yıllarca sizinle beraber görev yapmış bir arkadaşınız, ilahi takdir gereği genç yaşta vefat ediyor, kolay değil lakin ölüm hak. Hayatını kayıp eden arkadaşımızı geri getirmemiz mümkün değil,  ancak arkasından hayır yapabilir, dua edebiliriz. Eşi ve küçük çocukları bizlere emanet. Ev asyalı sex izle ihtiyaçlarını gidermek meslektaşları olarak, bir nebze üzüntümüzü ve kederimizi hafifletir, diye düşündük. Şükürler olsun din gönüllüsü kardeşlerimizle başlattığımız yardım kampanyasında neticeye ulaştık. Merhum meslektaşımızın emanetleri olan eşi ve çocuklarının sevinci bizlere her sıkıntıyı unutturdu.

Ayrıca bu kampanya boyunca bizlere destek olan, başta  ilçemizde görev yapan tüm personele , ilçemiz halkına beylikdüzü hatun kampanyaya katılan Türkiye indeki il ve ilçe müftülüklerine tekrar teşekkür ediyor, mutluluklar paylaşıldıkça çoğaldığı gibi hatun beylikdüzü acı ve kederlerinde yine paylaşıldıkça hafifeyeceğini tekrar vurgulamak istiyorum....

AdminAdmin