SİYASET
Giriş Tarihi : 19-03-2019 15:10   Güncelleme : 19-03-2019 15:10

Trabzon'da Ak Parti adayı bir adım önde

Yerel seçimlere 2 haftadan az bir süre kalırken, Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi başkanı seçilmek için 6 aday yarışıyor.

Trabzon'da Ak Parti adayı bir adım önde

Ak Parti’nin adayı Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan faktörü ve MHP’nin aday çıkarmaması nedeniyle seçimlerde bir adım önde gözüküyor. İYİ Parti adayının kararsız seçmenleri ikna etmesi halinde başa baş bir yarış olabileceği söylenirken, özellikle gençlerin işsizlik nedeniyle kararsız kalması dikkat çekiyor.

31 Mart seçimlerinde en dikkat çeken illerin başında geliyor Trabzon. 2004-2009 yılları arasında CHP’den büyükşehir belediye başkanlığı yapan Volkan Canalioğlu’nun ardından kenti 2 dönemdir AKP yönetiyor. Bu dönem seçimlerde ise Prof. Dr. Atakan Aksoy (İYİ Parti), Murat Zorluoğlu (Ak Parti), Hasan Saka (Saadet Partisi), Ercan Şılbır (Demokrat Parti) Haydar Bektaş (Bağımsız Türkiye Partisi) ve İnci Güngör (Vatan Partisi) belediye başkanlığı için yarışacak. CHP seçimlerde aday çıkarmazken Millet İttifakı adına kentin yakından tanıdığı Aksoy’u destekleyecek. İlde anlamda bir kararsızlık göze çarparken, Ak Parti’ye oy veren seçmenlerden bir kısmının bu dönem karar değiştirdiği gözüküyor. Özellikle ekonomik kriz ve işsizlik nedeniyle gençlerin kararsız kaldığı kentte Aksoy’un iyi projelerle şans yaratabileceği konuşuluyor. Millet İttifakı’na oy veren seçmenlerin tepkileri ekonomik kriz üzerine olurken “Artık değişiklik yapmanın zamanı geldi. Herkes yandaşlarını düşünüyor. Her şey daha kötüye gidiyor. İşsizlik gençlerde çok yüksek. Pazara markete gidiyoruz bir şey alamadan geri dönüyoruz. Artık yoruldular” diyorlar.
‘İktidar kisme o çözer’

Ak Parti seçmeninde de durum pek farklı değil. Onlarda işsizlik ve ekonomik krizin varlığını kabul ederken, “17 yıldır memleketi bu noktaya taşıyan Ak Parti. Cumhurbaşkanımız ne derse desin arkasındayız. İstikrar için krizi de aşacak güç yine Cumhur İttifakı. İktidarda kim varsa hizmeti o yapar. O yüzden biraz işsizlik ve ekonomik kriz de olsa oyumuz Erdoğan’a” diye konuşuyorlar. MHP’nin Ak Parti lehine aday çıkarmaması Cumhur İttifakı adayının bir adım önde olmasını sağlarken, kararsız kalan seçmen sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Özellikle gençler arasındaki işsizlik siyasetçilere olan güveni azaltmış. Sürekli işten çıkarılmaların yaşandığını anlatan gençler, “Herkes kendisine oy veren ya da destek olanlara sahip çıkıyor. Okuyan, işini yapanlar ise iş bulamıyor. O yüzden sandığa gidip oy kullanmayacağız” diye tepkilerini dile getiriyorlar.

Öte yandan Ak Parti’nin adayı Murat Zorluoğlu’nun Trabzon’da yaşamıyor olması da örgütte tepki ile karşılanmış. Bir önceki başkanın da Trabzon dışından getirilmiş olmasının parti örgütünde ve seçmenlerde de kararsızlığa neden olduğu, ancak Erdoğan faktörünün bu durumu biraz önlemiş olduğu belirtiliyor.

16 ilçeAk Parti’de

Trabzon’da şu anda mevcut 18 ilçeden Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Sürmene, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra ilçeleri Ak Parti’li belediye başkanları tarafından Düzköy CHP’li, Şalpazarı da MHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor.

Cumhuriyet

AdminAdmin