EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-02-2019 15:08   Güncelleme : 10-11-2019 22:20

Yine Kablolar Çalındı, Eğitim İptal!

Araklı Değirmencik Mahallesi’nde çalınan Türk Telekom kabloları nedeniyle hem mahalleler, hem de taşımalı eğitim veren okul mağdur oldu.

Yine Kablolar Çalındı, Eğitim İptal!

Neredeyse her iki yılda bir düzenli olarak telefon kabloları çalınan Araklı Değirmencik Mahallesi’nin Türk Telekom kabloları okullar yarıyıl tatilindeyken yine çalındı. Değirmencik Mahallesi’nin yanı sıra diğer mahallelere de telefon ve internet hizmeti verilemiyor.
KABLOLARIN ÇALINMASI MAHALLELERİN OKULUNDA EĞİTİMİ ETKİLEDİ
Birçok mahallenin öğrencilerini taşımalı eğitim ile barındıran, Değirmencik ilk ve ortaokulunda bu hırsızlar yüzünden yarım yamalak eğitim veriliyor.
Konu ile alakalı görüştüğümüz okul müdürü Nuh Eren “neredeyse 1.5 aydır okulun ne interneti nede telefon bağlantısı var. Okulumuzdaki bilgisayar sınıflarında internet olmadan sağlıklı eğitim veremiyoruz. Zaman geçtikçe sorun bizi daha fazla etkiliyor. Milli eğitime göndermek zorunda olduğumuz belgeleri bile gidip ilçe merkezinden gönderiyoruz. Bu soruna biran önce çare bulunmasını bekliyoruz” dedi.
Mahalle Muhtarı Tuncay Koçaslan ise “kablolar çalındıktan kısa bir süre sonra Türk Telekom yetkililerine başvurumuzu yaptık. Karadere boyu yaklaşık 500 metre ana hattın kablolarının çalındığı belirttik. Türk Telekom yetkilileri konuyu Ankara’ya merkeze bildirdiklerini ve cevap beklediklerini söylediler. Sürekli takip halindeyim hattın biran önce yapılması için çalışıyorum” dedi.
ÇALANDA ALANDA SUÇLU
Mahalle halkı “bu kablolar sürekli çalınıyor. Biz kaçıncı sefer kabloların çalındığını bile saymakta zorlanıyoruz. Muhtemelen aynı hırsızlar tarafından çalınıyor. Birçoğunun yakalandığını ama kısa bir süre sonra bırakıldıklarını duyuyoruz. Demek ki verilen cezalar caydırıcı değil. Sadece kabloları çalanlar değil 3-5 kuruşa çalınan bu kabloları alıp devleti zarara, vatandaşı hizmet almaktan mahrum edenlerde suçludur. Türk Telekom mahallere vermiş olduğu telefon ve internet hizmeti için ücret aldığına göre, biran önce bizim mağduriyetimizin giderilmesi gerekir. Biz telefon veya internet kesik diye faturamızı ödemiyoruz diyemiyorsak, kendileri de bunu Ankara’ya sormamalı, kesik hattı tamir etmelidir. Bunun kar zarar problemi değil amme hizmeti olduğunu unutmamalıdır. İlçe merkezin de aynı sorun yaşanmış olsa, hat tamiri için Türk Telekom 1.5 ay beklermiydi” diyorlar.

Seyfullah Aksoy/Araklı Haber/13.02.2019

 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy