Vatandaşlar Araklı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, kırsal alanlarda ücretli ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması için araç tahsis edilmesini istiyorlar. Özellikle yaz aylarında mahalleye dönüşen köylerde, binlerce vatandaş yaşıyor. Bu vatandaşların birçoğu emekli ve şehir merkezinden köylerine kolay ve konforlu bir şekilde ulaşmak istiyorlar. Köylerde yaşayan binlerce kişi ulaşım ihtiyacını, eşinin dostunun aracıyla veya Araklı ilçe merkezinden gelen taksilerle sağlıyorlar. Bu vatandaşlar için taksi hem pahalı, hem de lüks bir ulaşım. Taksi esnafı etkilenir diye düşünülmesin, zaten bu vatandaşlar çoğunlukla taksiye binmiyorlar.
KOCAELİ’DE VATANDAŞ TALEP ETMİŞ, BÜYÜKŞEHİR YAPMIŞ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylerde yaşayan vatandaşların ilçe ve il merkezindeki ulaşım standartlarında ulaşım hizmeti alması için seferber olmuş. Büyükşehir, bazı kırsal kesimlerde hiç toplu taşıma olmaması ve belirli gün ve zamanda düzensiz olarak taşıma yapılması nedeniyle vatandaşların talebi üzerine harekete geçmiş. Geçen Ağustos’ta başlayan uygulama kırsal alanlardaki vatandaşları oldukça memnun etmiş. Trabzon’umuzda da böyle bir hizmet olabilir mi?
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi: Araklı ile Çankaya arasında, Trabzon Büyükşehir Belediye’sinin otobüs hizmeti var diyebilir. Bilindiği gibi bu hizmetten yararlananların sayısı oldukça azdır. Karadere Vadisinin Mahallelerinde yaşayan nüfusun çoğunluğu, Karadere yoluna yakın olmayan başka yerlerde, yükseklerdeki yerleşim alanlarında yaşamaktadır. Bu alanlara ulaşmak için vadinin tabanından saatlerce yürümek gerekir.
Perşembe Araklı’nın, Salı ise Sürmene’nin pazarıdır. Vatandaşlar en azından haftada 2 gün Araklı’nın bu mahallelerine ücretli araç tahsis edilmesini istiyorlar. Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi: Araklı-Bayburt yolu tamamlandığında, bu hatta elektrikli otobüsler koymayı hayal ediyor. Vatandaş ise ona, “Başkanım bizde köyümüze insanca ulaşım sağlamak için sizden araç tahsis etmenizi hayal ediyoruz” diyorlar. Bu dilek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç içinde geçerli. Eğer bu hayali gerçekleşirse; son yerel seçimde bu mahallelerden rekor sayılabilecek oy alan, bu iki başkan vatandaş tarafından hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Ayrıca vatandaşa göre: Araklı Kaşıkçı dolmuş hattı, Pervane veya Bifera hanlarına kadar uzatılmalıdır.































