Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 31-10-2017 16:48   Güncelleme : 08-12-2019 16:24

Küçük İlçeler Yenikapı’da Peki Araklı Nerede?

Trabzon Tanıtım Günleri 26-29 Ekim de İstanbul Yenikapı’da gerçekleşti. Neredeyse tüm ilçeler bu etkinlikte stantlarıyla ziyaretçilere ulaşırken, sizce Araklı Trabzon Tanıtım Günlerinde nerelerdeydi?

Küçük İlçeler Yenikapı’da Peki Araklı Nerede?

 

Sürekli Trabzon’un 2. Veya 3. Her neyse en büyük ilçesiyiz diye övünüp duruyoruz ya; 26-29 Ekim de İstanbul Yenikapı’da Trabzon Tanıtım Günlerinde küçük diye yukarıdan baktığımız ilçeler tek tek temsil edilirken “büyük” ilçe Araklı’nın esamesi okunmuyordu! Çünkü yoktu…

Tüm stantları gezdik, ilçemizin adını aradık Ortahısar, Akçaabat, Sürmene, Vakfıkebir, Maçka, Dernekpazarı, Çaykara, Çarşıbaşı, Tonya derken Araklı hiçbir yerde yoktu. Neyse ki Arama Kurtarma isimli bir stantta Araklı Belediyesi’nin ismine rastladık. Birde etkinlik alanının girişinde bir şeyi ile meşhur ilçeler yazılırken fındığa Araklı ismini lütfetmişler! Fındığı görünce biraz rahatladık vallahi, iyi ki gözünde maske olan birisinin resmini koymamışlar diye de iyice bir rahatladık!

Araklı’ya yazık ediliyor bunca yıldır basiretsiz yöneticiler sayesinde tüm alengerli işler ilçemize yamanıyor. En büyük tesellimiz Turup’un çöplük olmayışı mı yoksa, çöp tesisinin ilçemizin bir mahallesine kurulacak olması mı bir türlü karar veremiyoruz!

Araklı’nın sürekli verdiği göçü engelleyecek hiçbir yatırım yapılmıyor. İlçeler içinde coğrafi konum olarak gelişmeye en müsait ilçeyiz ama nüfus bir türlü 50 bin olamıyor. 40 binlere doğru azalmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Düzce ve Niğde Belediye başkanlarının ıstıfasını isterken ne düşünüyorsa gaziantep acilen başarısız ilçe belediyeleriyle de aynı şekilde ilgilenmesi gerekiyor. Bu durum Araklı’dan %80 oy alan Ak Parti açısından derince düşünülmesi gereken bir mesele değil mi?

 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy