YAŞAM
Giriş Tarihi : 25-02-2020 18:29   Güncelleme : 26-02-2020 08:32

Araklılı Vatandaşlar Çöp Tesisinden Rahatsız

Trabrikab tarafından Trabzon'un Araklı ilçesi Taşönü Mahallesinde Yapımı Devam Eden Katı Atık Arıtma Tesisini Trabzon Valisi, Trabzon Büyükşehir ve Araklı Belediye Başkanları Ziyaret Etti.

Araklılı Vatandaşlar Çöp Tesisinden Rahatsız

 

Trabrikab tarafından Trabzon'un Araklı ilçesi Taşönü Mahallesinde Yapımı Devam Eden Katı Atık Arıtma Tesisini Trabzon Valisi, Trabzon Büyükşehir ve Araklı Belediye Başkanları Ziyaret Etti.

Trabrikab (Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme. Birliği)  tarafından Trabzon'un Araklı ilçesi Taşönü Mahallesinde Yapımı Devam Eden Katı Atık Arıtma Tesisini Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammed Balta ziyaret ederek tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca heyet tesis inşaatını yapan firma yetkililerinden inşaatla ilgili brifing aldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Araklı’da yapımı devam eden Trabzon - Rize Katı Atık Tesisini yerinde inceldik.‬ ‪Çok güzel oluyor...‬” dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı bu açıklama üzerine bazı vatandaşlar, Murat Zorluoğlu'nun paylaşımına yorum yazarak  tepkilerini gösterdi.
Yapılan yorumların bazıları;

Cemal Baba Kapıları açarlarsa dişarı rüzgarı Araklı halkını kokuya boğar. Bunu biyere yazın.
Adem Reıs Trabzon un Rize nin pisliğini araklıya taşımak için yaptığınız bu çalışmayı desteklemem mümkün değil Araklı lı olup bu resimleri beğenen arkadaşlarıda kınarım şimdi buradan yayılan kokunun önüne geçebilecek misiniz
Hayır tabikide lütfen başkanın bu paylaşımı bir başarı gibi gösterip insanların beğenilerini almak için bu resimleri paylaşmayın
Turgay Düzgün Alioğlu Sn başkan bu eleştirileri dikkate almalı. Bir tane olumlu yorum yok. Çok güzel oluyor demekle bu işler olsaydı. Sıra Rize'deydi. Trabzonluya Araklı halkına yapılmış en büyük saygısızlıktır. Bu birlik bu tesisi Rize'ye yapacaktı. İlki Sürmene Kutlular'da. Böyle Adalet olmaz.Böyle yönetim şekli olmaz. Adamına göre. Yapacak birşey yok. Hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz.
Emre Yakupçebi Tabi Sayın Başkan Orada Siz Değil Biz Yaşıyoruz. Kokmayacağına Dair Sizden Devlet Garantisi İstiyoruz. Orada Yaşayan İnsanların Sağlığı Şirketin Kazanacağı Paradan Daha Değerli değilmiş bize bunu öğrettiniz.
Ahmet Taşkın Arkadaşlar guzel bir çalışma bu doğaya salinmasindan yüz bin kat iyidir gönül isterdi araklida olmasin ama bu bir yere yapılacak sonuçta ve geri dönüşümle ülke ve doğa olarak kazanacağız kim ülke ve insanlık için faydalı şeyler yapıyor ise allah ondan razı olsun
Rüstem Koz Sayin başkan biz insanlar bu tesisten inşaallah rahatsız olmayiz benim evime yakın masefede hayırlısı bakalım
Mehmet Demir Güzel olur başkanım senninde ikametin oralarda biyerde olursa, cama çıktığın gibi kamyonlar, dumanlar, çöpler. Akan pis sular görseniz, aradabir rüzgar kokuyuda şehir tarafa çevirirse cokdaha güzel olur.
Uğur Şahin Türkiye’de Rize ve Trabzon gibi çöp kardeşi olan başka şehirler var mı? Tüm çöp yatırımları Trabzon’a yapılıyor. Rize de böyle bir tesisi hakediyor.
Ramazan Aksoy Araklıya yakışan bşr yatırım bravo başkan rizeden giresuna kadar bütün çöpler bizim ilçemize gelecek ne büyük şeref bu o bölge de ileride turup mevkisi var orada güzel yanacak orman var orasıda yakılıp araplara villa yapılıp satılabilir o da güzel bir yatırım olur güzel ilçemize.
Hüseyin Kılıç Tabi Sayın Başkan Bide Bizlerin Gözü İle Baksanız Ama Nerde
Koktuğu Zaman Sizleride Bekliyoruz
İsLam Keskinsoy helal olsun heryere sahil park arakliya copluk birde marifet gibi yapiyoruz diyin
Fatma Nur Özyurt Araklı'ya layık görülen çöp tesisi... Umurunuzda değil nasılsa orada yaşayan insanlar..
Arif Tandogan Bu eleştirenlerin çoğu bu zihneyete oy vermiştir şimdi eleştiriyorlar oy vermeseydiniz şimdi aglamazdiniz başkan bitane de bok tesisi yapın Araklı ya.
Teoman Yılmaz TRUP yatırımı santa turizm vadisi entegreli 1.5 milyar dolarlık bir yatırım dı..Başkan önce bu yatırım ne idi neden ve kim tarafından engellendi bunu öğrenmeli.Daha sonra taşönünde sarkıt dikitlerin olduğu mağaraları inceleyerek o mağaralara günde 100 ton çimento nasıl basıldı görmeli yer altı sularını gözleri ile görmeli ondan sonra ÇOK GÜZEL Mİ OLUYOR YOKSA OFG NİN PLANI MI İŞLİYOR onu görmeli.   bu tesisi yapan firmanın web sayfasına bakınız bir tane bitirdiği yaptığı böyle iş var mı? bir de arazideki ihale levhasına bakınız..para ..yani ihale bedeli yazılmamış ..neden ?Trabzon da çöp toplayan firma nerden nereye.
Kılıcoğlu Dekarosyon Camburnunada yaptınız kokudan köyümuzu duramıyoruz. Rezalede cevırtınız. Yapanın sebeb olanların Allah pelarını versin.
Uğur Şahin Türkiye’de Rize ve Trabzon gibi çöp kardeşi olan başka şehirler var mı? Tüm çöp yatırımları Trabzon’a yapılıyor. Rize de böyle bir tesisi hakediyor.
Lokman Tecelli Tabi yau iyi incele nede olsa araklı pisliği çekecek, diğer kamu yatırımlarını başka ilçelere çöp tesisi Araklı ya bu halk size oy verdi oy hesabınıda sorar elbet.
Göksu Akdaş Harika bir yatırım. Yanbolu deresi ve vadisine bakan mükemmel bir konum. Daha fazlasını istiyoruz sayın başkanım. Trabzon ve Rizenin çöpü bizi kesmez tüm Karadenizin çöpünü ayrıştırıp geri dönüştürmek istiyoruz. Bizi bu çöpe kavuşturun tutuşuyoruz sevdamızdan. Bu modern ve teknolojik “ÇÖP” tesisini bize kazandırdığınız için tüm halk size iyi dileklerini iletiyor????.
Mehmet Tokgöz Insan merak ediyor bu eşsiz eser Neden Rize ile Trabzon sinirinda bi yere yapilmadi.
Abdurrahman Beşir Sayın Başkan; Bu çöp bizim. Mutlaka bir yere dökülecek. Dünyanın ve Türkiye'nin hiç bir yerinde YERLEŞİM YERİNİN İÇİNE bizim gibi çöp dökülmez. Tüm olumsuzluklara rağmen orayaı çöp sahası niye yapıldı. Çamburnu sahile 7 km. Burası 4km. Örnek yanlış varken. Çamburnunda insanlar 10 yıldır feryat ederken.
Bu saha Yerleşim yerine daha uzak bir noktaya niye yapılmadı ? Sahilden 20 km yukarıda hiçmi uygun hazine yeri yoktu?
Sayın başkan Kim verdi ? Kim aldı ?
TRABZONUMUZUN
İNSANI VE DOĞASİ İÇİN KİM GÜZEL BİRŞEY YAPMİŞSA ONLARDAN ALLAH RAZI OLSUN.
KİMLERDE DOĞA MİZ VE İNSANIMIZ İÇİN YANLIŞ BİRŞEY YAPMİŞ BİRİLERİNİ KORUMUŞ VE KAZANDIRMA ADINA HAKSİZ BİRŞEY YAPMIŞSA ALLAH ONLARI KAHRU PERİŞAN EYLESİN.
NOT: Çamburnundaki insanları bir dinleyin o zaman hak verirsiniz. O bölgede taraftar olan YALAKALAR pis kokuyu koklaminca, Martılar başınıza siçinca, Balkona astiğiniz çamaşırlar pok korkunca, akan sular sim siyah zehir olunca YALAKALİĞİNİZİN MÜKAFATİNİ ALACAKSİNİZ.
Sayın başkan buranin günahı sizden öncekiler başı çeker.








Turgay Düzgün, Araklı Haber, 25.02.2020
©  www.araklihaber.net

AdminAdmin