SİYASET
Giriş Tarihi : 24-03-2019 17:18   Güncelleme : 10-11-2019 22:27

Araklı'da 2014 Martından 2019 Mart Seçimine Soğuk Rüzgarlar

Araklı’da seçime bir hafta kala yağan bu kar, 2014 Martında seçim günü yağan kar yağışın hatırlattı. 1 Nisan sabahı olacaklar ise şimdiden merak ediliyor.

Araklı'da 2014 Martından 2019 Mart Seçimine Soğuk Rüzgarlar

Araklı’da 30 Mart 2014 Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde, oy ı ilçeyi beyaza bürüyen kar yağışını hatırlıyoruz. Seçmenin çoğu, özellikle yüksek mahallelerde sandığa yoğun kar yağışı altında gitmişti. Seçim havası en yakın rakibine 2 kat oy farkı atan Ak Parti belediye başkan adayı Recep Çebi’yi bahar havası gibi ısıtırken, rakiplerini adeta dondurmuştu. O günlerde Ak Parti’ye yapılan FETÖ operasyonları nedeniyle, seçim adeta bir seçim havasında geçmişti. Yerel aday kim olursa olsun, sandığa giden her vatandaş oyunu adeta Recep Tayyip Erdoğan için kullanmıştı. Belki de aynı strateji iktidar partisi için hala devam ediyor. Haftaya oy kullanacağımız gün yine kar yağar mı? Onu henüz bilmiyoruz ama bu kez 5 sene öncesine göre bir hafta daha erken geldi. Aslında pek hissedilmese de adayların belirlendiği günden beri gizliden gizliye süren soğuk seçim havası yaşanıyor.


Araklı’da geçen dönem kimi Ak Parti seçmenine göre Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kazanan Recep Çebi olurken, kaybeden Araklı olmuştu. Bu dönemde aynı seçmene göre sıkıntı devam ediyor. Genel seçimlerde Cumhur İttifakına veya Erdoğan’a % 85 gibi ezici çoğunlukla evet diyen seçmenin bir kesimi ilçede belediye adaylarının seçimde yanlış tercih yapıldığını iddia ediyor. 2018 ittifakının bu dönem Araklı’da seçim yarışında olan bir partisi BBP adayı nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Şimdilik birileri tarafından pek ciddiye alınmasa da seçim günü seçmenin ne şekilde hareket edeceği bilinmiyor. Bu durum ilçenin, belki de ilin Ak Parti teşkilatını tedirgin ediyor. En son Araklı mitinginde konuşan içişleri bakanı Süleyman Soylu’nun ilçeden memnun ayrılmadığı da iddia ediliyor. Bazı Ak Partililer ilçenin durumunun merkeze taraflı aksedildiğini, aslında halkın değil Trabzon il teşkilatı ve Milletvekillerinin yönlendirmesiyle aday seçiminin gerçekleştiğini söylüyorlar. Alınacak başarısız bir sonuç durumunda ise sorumluluğun ilçe teşkilatına atılıp olayın kapatılacağını iddia ediyorlar. Araklı’da seçimi mevcut başkan kazansa da, kaybetse de seçim sonrası suların durulmayacağı anlaşılıyor.
Kimse belli etmemeye çalışsa da Araklı’ya hakim olan bu soğuk hava gibi, 1 Nisan ına kadar, belki de sonrasında ilçedeki seçimin soğuk rüzgarları hissedilmeye devam edecek. Seçimi kazananda, kaybedende bu rüzgardan nasibini alacak. 2018 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakının oyunun % 84.69, Millet İttifakı oyunun % 14.45 olduğu hatırlayınca, Araklı’da Recep Tayyip Erdoğan’ın bu oyunun yerelde son şeklini herkes merak ediyor.

 

Seyfullah Aksoy/Araklı Haber/24.03.2019

 

AdminAdmin