MAHALLELER
Giriş Tarihi : 13-04-2022 17:41   Güncelleme : 13-04-2022 17:47

Milletin Malı Ve Canı Tehlikeye Atılıyor

61 Medyanın Youtube kalında, Değirmencik Mahallesini etkileyen Ayvadere HES konusu eski Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Öztürk ile konuşuldu. Öztürk “bu proje baştan aşağı hileyle dolu” dedi.

Milletin Malı Ve Canı Tehlikeye Atılıyor

Mehmet Öztürk: Ayvadere HES hileyle başlamıştır. İsmi olan Ayvadere’nin bile bu projeyle alakası yoktur. Son zamanlarda Ak Parti bürokratları üstlerini doğru bilgilendirmiyorlar. Proje aşamasında ÇED raporu istenmediği ile ilgili belgemiz var. 2018-2019 yılında Büyükşehir belediye meclisinde oylanan projeye, 2 kez ret kararı verilmiştir. Galiba uyanık birileri akıl vermiş de 9.5 megavata düşürün bu projeye ÇED istenmemiş.10 megavatın altına düşünce onay valinin inisiyatifine girmiş. O günkü vali ÇED gerekli değil demiş. Oysa başka yerlerde 1.5 megavata bile ÇED istenmiş. Bu durumun sorumlusu başta valilik ve DSİ dir. Heyelanlı bir bölgenin altına 4700 metre tünel yapılırken dünyanın neresinde ÇED raporu istenmez.
Sunucunun KTÜ’nün buradaki tünelin tehlike yaratmayacağı konusunda bir raporunun olduğunu ve yeniden başka yerlerden de raporlar alınabileceği şeklinde konuşması üzerine, Mehmet Öztürk: Üniversiteleri dolaşacaklarına, bu müteahhit gidip ÇED raporunu alsaymış, eğer ÇED alınmış olsaydı bu sorun oluşmazdı şeklinde cevap verdi.
9.5 megavata düşürülen HES i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ruhsatlandırıyor. Daha sonra firma HES i 17.5 megavata çıkarıyor. Biz bu ülkede enerji üretimine karşı değiliz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu 17.5 megavata olumsuz görüş bildiriyor. Geçtiğimiz yıllarda Çamlıktepe mahallesinde sel felaketi yaşandı. 10 vatandaşımız vefat etti. O akşam gelip bize ne söylediler? Yaralar sarılır dediler. Ama giden canlar geri gelmedi. 2 vatandaşımız hala kayıp, kefenleri bile yok. Karadere’de yatıyorlar. DSİ tünelin birisi iptal ediliyor. Afet İl Müdürlüğü Değirmencik’de cami kuran kursu çatlamış temeli oynuyor.7-8 ev heyelan nedeniyle hasar görmüş oturulmuyor diyor. Böyle bir yerin altından patlamalı tünel yapmaya devam ediyorlar. Bu durum milletin canını malını tehlikeye atmak değil midir?
Seyfullah Aksoy/13.04.2022 Araklı Haber

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy