GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2022 16:12   Güncelleme : 11-03-2022 16:12

TİSKİ'ye 93 milyon 855 bin TL’lik kredi!

Trabzon ili Araklı ve Sürmene İlçelerine bağlı 11 Mahallenin İçme Suyu Şebeke İnşaatı Yapım İşi” için ek kredi kullanılması ve işlemleri için yetki verilmesi. (1 Milyon 300 bin TL)

TİSKİ'ye 93 milyon 855 bin TL’lik kredi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin en büyük kuruluşu olan TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından  il genelinde yapımı devam eden 8 ayrı proje için, ayrı ayrı maddeler halinde Belediye Meclisinden kredi veya ek kredi kullanılması için yetki istendi. 

Kredi veya ek kredilerin kullanılması için TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a, Garantörlük Sıfatıyla da Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoruloğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi yetki verdi. 

Kredi veya ek kredi kullanılması istenen projeler ve tutarları ise şu şekilde: 

- “İçme suyu ve kanalizasyon inşaatlarında kullanılmak üzere malzeme alımı” için kredi kullanılması ve işlemler için yetki verilmesi.  (2 Milyon TL)

- “Akçaabat (Trabzon) Ortaköy Grup İçme Suyu Şebeke İnşaatı Yapım İşi” için ek kredi kullanılması ve işlemler için yetki verilmesi. (5 Milyon TL)

- “Beşikdüzü Büyük Limanı İkmal İnşaatı Yapımı” işinin adının “Trabzon İli Yomra, Düzköy, Çarşıbaşı Vakfıkebir ve Beşikdüzü İlçeleri İçmesuyu Temin Sistemi Onarım” inşaatı olarak değiştirilmesi, ek kredi kullanılması ve işlemler için yetki verilmesi (5 Milyon TL)

- “Şalpazarı (Trabzon) Grup İçmesuyu İnşaatı yapım işi” için ek kredi kullanılması ve işlemleri için yetki verilmesi (20 Milyon TL)

- “Düzköy (Trabzon) Çayırbağı Mahallesi İçme Suyu İkmal İnşaatı Yapım İşi” için ek kredi kulanılması ve işlemleri için yetki verilmesi.  (2 Milyon TL)

- “Trabzon ili Araklı ve Sürmene İlçelerine bağlı 11 Mahallenin İçme Suyu Şebeke İnşaatı Yapım İşi” için ek kredi kullanılması ve işlemleri için yetki verilmesi. (1 Milyon 300 bin TL)

- “İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebeke Hattı İnşaatı, İsale Hatları, Yağmur Suyu Hattı İnşaatı, İçme Suyu Depoları, Terfi Merkezleri, Su Alma Yapıları, Atık Su ve İçme Suyu Tesisi, Su ve Kanalizasyon Altyapı” işleri için kredi kullanılması ve işlemleri için yetki verilmesi (50 Milyon TL)

- “Akçaabat İlçesi Kayalar Mahallesi Kollektör HAttı Yapım İşi” için kredi kullanılması ve işlemleri için yetki verilmesi (8 Milyon 555 bin TL)

50 MİLYON TL’LİK KREDİ SORUN OLDU

50 Milyon TL’lik kredi için söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “İpin ucunu kaçırıyorlar. Hepsini toplamışlar. Ben meclis üyesi olarak buna evet dediğimde, alınan krediyle OF’ta mı iş yapılacak, Çaykara’da mi, Tonya’da mı.. Bunlarda meçhul. Bunlar doğru bir işlem değil. Kredi kullanımı ve borçlanmalar genellikle proje bazında olur. Ben tasvip etmiyorum” diye sordu. 

AYÇİÇEK YAĞI YORUMUNA YANIT VERDİ… 

Bunun üzerine Başkan Murat Zorluoğlu,  “Biz zaten prensip olarak proje bazlı borçlanmala ağırlık veriyoruz. Bu sene belediyeler ve bağlı kuruluşlar için ekonomik anlamda sıkıntılı yaşıyoruz. Buradki kredi yarın kullanılacak kredi değildir. Eğer ihtiyç duyarsak sadece ihtiyaç duyduğumuz kadar kullanma şeklinde yaklaşımımız var. Belki büyükşehir belediyesi için de böyle bir ihtiyacımız olacak. Olursa gelir meclisimize. Bu tamamen ihtiyat maksatlı, alınan karar. Uygulamanın tüm aşamalarından meclisi bilgilendiririz” derken, Şahin’de, “Bu aynı Ayçiçek yağı stokçusu meselesine dönüştü. Ben parayı alayım, sizden yetki alayım” dedi. 

Bunun üzerine Başkan Zorluoğlu, “Her ay toplanıyoruz. Bu krediyi kullanırsak, eğer ihtiyaç duyarsak size bu krediyle ilgili net bilgi veririz. Bu konuda tereddüt olmasın. Tamamen ihtiyat maksatlı ve ayçiçeği ile ihtiyaç yoktur. Bunun bir de bakalık boyutu var” diye konuştu. 

Bu madde mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

AdminAdmin