YAŞAM
Giriş Tarihi : 10-03-2022 18:17   Güncelleme : 10-03-2022 18:23

Ayvadere HES Sorununu Bakan Soyluya Götürdü

Uzun süredir Araklı’daki Mahallesini tehdit eden Ayvadere HES projesinin iptali için uğraşan Yusuf Durmuş, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile birlikte sorunu İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya anlattı.

Ayvadere HES Sorununu Bakan Soyluya Götürdü

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Durmuş sosyal medya hesabından duyurduğu mesajında “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bey'i, Trabzon Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu hanım ile beraber TBMM ziyaret ettik.
Trabzon Araklı ilçemiz ve çok sayıda mahallemizi etkileyecek olan, Karadere Vadisi'nde gelecekte felaketin yaşamasına sebep olacak Ayvadere HES projesinin İptal edilmesini talep ettik.Bakan yardımcımız Muhterem İnce Bey konuyla yakından ilgilenmektedir.Bizler enerjiye gelişmeye karşı değiliz.2019 yılında Karadere kanyonunda kaybettiğimiz 10 vatandaşımızı unutmadık.2 vatandaşımızın henüz cesedine ulaşılamadı. Heyelan bölgesi olan yerleşim yerlerimizin altından patlatma sistemi ile tünel açılmasına karşıyız. Bu nedenle bu projenin derhal İptal edilmesini talep ediyoruz. Haklı mücadelemiz başarıya ulaşacaktır. Bu yanlış proje iptal edilecektir. 
Destek veren herkese minnettarız. Trabzon Araklı Halkı adına teşekkür ederim” şeklinde duyurmuş.

AdminAdmin