GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2021 14:32   Güncelleme : 18-05-2021 14:32

Su Sıkıntısında Son Dönemlere Yaklaştık

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Araklı-Sürmene ilçelerine bağlı 11 mahallede içme suyu ve isale hattı çalışması son sürat devam ediyor

Su Sıkıntısında Son Dönemlere Yaklaştık

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden servis edilen habere göre; Son 2 yılda 18 ilçenin tamamında yaklaşık 300 milyon TL bedelli içme suyu ve altyapı yatırımlarını şehre kazandıran Trabzon İçme suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Araklı-Sürmene 11 mahalle içme suyu ve isale hattı projesini de hayata geçiriyor. 

61 BİN METRESİ TAMAMLANDI
Birçok ilçede yılların altyapı ve içme suyu sorunlarına kısa sürede çözüm getiren Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşu TİSKİ maharetiyle başlattığı Araklı ve Sürmene ilçelerine yeni içme suyu şebeke hattı sağlayacak işin de sonuna doğru geliyor. Pervane-Kandıra’da 14 bin 145, Hasköy’de 14 bin 849, Karatepe’de 13 bin 301, Birlik’te 17 bin 707, Merkez-Yolgören’de bin 509 metre içme suyu hattı tamamlandı. 

TOPLAM 98 KİLOMETRELİK ÇALIŞMA 
Halihazırda Sürmene’nin Armutlu Mahallesi’nde çalışmalar devam ederken, Araklı Kestanelik ve Sürmene Birlik ve Fındıcak Mahallelerindeki çalışmalar yakın zamanda başlıyor. Ağustos ayında bitirilmesi planlanan çalışmalar sonucunda Araklı ve Sürmene ilçelerine bağlı 11 mahalle toplam 98 bin 871 metrelik içme suyu şebeke hattına kavuşacak. 

TÜM MAHALLELERE HİZMET GİTTİ
Sadece kent merkezinde değil ilçelerde de dev altyapı hamlelerinde bulunduklarının altını çizen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren 707 mahallemizin 650 tanesinde imalat gerçekleştirdik. Altyapı noktasında ilmek ilmek dokuduğumuz ilçelerimize bu süreçte toplamda 300 milyon TL’lik altyapı hizmeti sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz” dedi. 

BU YAZ SU SORUNU BİTİRİLİYOR 
Araklı-Sürmene 11 mahalle içme suyu ve isale hattı işinin de sonuna doğru gelindiğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Toplamda 100 kilometreye yakın bir alanın tüm içme suyu hattı yenilenmiş olacak. Yaklaşık olarak 6 milyon TL bedelli çalışmamızı 3 ay içerisinde tamamlıyoruz. Diğer taraftan da Araklı-Sürmene İçme Suyu Paket Arıtma Tesisini de temmuz ayında devreye alıyoruz. Her iki işimiz tamamlandığında inşallah 2 ilçemizin içme suyu sorununu kökünden çözmüş oluyoruz” diye konuştu.

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy