GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-04-2021 18:16   Güncelleme : 20-04-2021 18:26

Araklı İsminin Değişmesi Mi İsteniyor?

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin sosyal medya hesabından ilçenin isminin değiştirilmesini isteyen bir vatandaşın mesajı, ilçenin ismi ile ilgili bir sorun mu var? Sorusunu gündeme getirdi.

Araklı İsminin Değişmesi Mi İsteniyor?

Başkan Çebi’nin sosyal medya hesabından bir vatandaş “Sayın Başkanım çalışmalarınızı yakından takip ediyorum ve taktir ediyorum fakat o güzelim ilçemize gelmiş geçmiş ve gelecek başkanların içinde en büyük hizmeti yapacak olan kişi o güzelim ilçemizi bu lanet isimden kurtaran başkan olacaktır. Lütfen ilçemizin ismini değiştirin bizi bu lanet isimden kurtarın” şeklinde sitemde bulundu.

Gerçi bu konuda başkan herhangi bir fikir beyanında bulunmamış ama Araklı ismi değişirse ilçenin ismi ne olabilir diye de düşünmeden edemedik. Daha öncede bu konuda yazılıp çizilenlere bakılırsa ilçenin adından rahatsız olan bir kitlenin olduğu da bir gerçek.Araştırdık ama son yıllarda ülkemizde ilçe ismi değişikliği ile ilgili, böyle bir örnek göremedik. Ne dersiniz? Araklı yerine belki bir gün Karadere ismini kullanır mıyız?

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy