GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2020 19:03   Güncelleme : 29-06-2020 19:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin 1 ay uzatıldığını, nakdi ücret desteğinin de devam edeceğini açıkladı. Erdoğan, kabine toplantısı sonrasın yaptığı açıklamada...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanma süresini 1 ay daha uzatıyoruz. Bununla bağlantılı, nakdi ücret desteği de 1 ay daha devam edecek" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Amacımız vaka sayısını da vefat sayısını da sıfır noktasına çekebilmektir. Ülkemizi risk grubundan uzaklaştırmakta kararlıyız. Halkımızdan tek isteğimiz, bu süreçte kurallara uyarak, işlerine, üretimlerine, ülkelerine sahip çıkarak bize destek olmasıdır.

Yarın 926 devlet korumasındaki gencimiz ile 274 şehit yakınımız, gazi ve gazi yakınımız kura ile kamu kuruluşlarına yerleştirilecek.

Irak'a gidecek tıbbi yardımları yarın yola çıkarıyoruz.

İçerideki ve dışarıdaki ortak kanaat Türkiye'nin salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyanın yıldız ülkelerinden biri olacağı yönündedir.

Cumhur İttifakı, Türk siyasi tarihine altın harflerle yazılacak bir güç birliği ve dayanışma modeli olmuştur.

"Çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz"

Çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar. Daha demokratik, daha çoğulcu, temsil düzeyi yüksek bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız.

"Öncü veriler güçlü toparlanma sürecini gösteriyor"

Haziran ayıyla ilgili öncü veriler, ekonominin çok güçlü bir toparlanma sürecinde olduğunu gösteriyor. Haziran ayının ilk üç haftasında ihracatımız artış gösterdi. Turizm sektörünün en azından bir kısmını kurtarmak için çalışıyoruz. Bu alanda da müjdeli haberler bekliyoruz.

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk