GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-05-2020 15:56   Güncelleme : 04-06-2020 17:53

Seyahat için HES kodu dönemi

Türkiye'de HES kodu alınmadan yolculuk yapılamayacak

Seyahat için HES kodu dönemi

HES kodu alınmadan yolculuk yapılamayacak
Türkiye’de vatandaşlar koronavirüs önlemleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile kod alarak seyahat edecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden alınacak HES kodu ile uçak, otobüs ve tren gibi araçlarla seyahat edileceğini söyledi. Bu kodu hem uygulama üzerinden hem de SMS olarak alınabilecek.

HES nedir?
Hayat Eve Sığar (HES) Kodu, kontrollü sosyal hayat döneminde koronavirüs açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanızı sağlayan ve böylece salgının takibine destek olan bir uygulama.

HES nasıl alınır?
Kısa mesaj ile: “HES” yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C kimlik numarası, T.C. Kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e kısa mesaj olarak (SMS) gönderilir
Cep telefonlarına indirilen ”Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden “HES” kodu işlemleri bölümüne girilir. “HES kodu oluştur” butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy