GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-05-2020 16:30   Güncelleme : 25-05-2020 16:30

Trabzon’a uçuşlar başlıyor

Trabzon Hava limanında 4 Haziran’da iç hat, 10 Haziran’da dış hat seferleri başlıyor. Uçuş için Sağlık Bakanlığının “Hayat eve sığar” uygulamasından HES kodu alınması gerekiyor.

Trabzon’a uçuşlar başlıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir özel uçuşlar dışında uçuşların gerçekleşmediği Trabzon Havalimanında; 4 Haziran günü iç hat, 10 Haziran’da da dış hat uçuşları başlıyor. Yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar Sağlık Bakanlığının “Hayat eve sığar” uygulamasına girerek seyahat izin belgesi alacak. İzin belgesi almayan vatandaşlar, biletleri olsa dahi yolculuk yapamayacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir özel uçuşlar dışında uçuşların gerçekleşmediği Trabzon Havalimanında; 4 Haziran günü iç hat, 10 Haziran’da da dış hat uçuşları başlıyor. Yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar Sağlık Bakanlığının “Hayat eve sığar” uygulamasına girerek seyahat için HES kodu alacak.HES kodui almayan vatandaşlar, biletleri olsa dahi yolculuk yapamayacak.

BAKANLIK UYARDI

Kovid 19 tedbirleri kapsamında bir süredir özel uçuşlar dışında uçuşların gerçekleşmediği THY’den, iç hat ve dış hat uçuşlarının başlama tarihleri ile ilgili açıklama geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında açılış tarihi sürekli ertelenen Trabzon Havalimanında, 4 Haziran günü iç hat, 10 Haziran günü de dış hat uçuşlarına başlayacak.

BİLET OLSA DAHİ  İZNİ OLMAYAN SEYAHAT EDEMEYECEK

Seyahat etmek isteyen vatandaşlar öncesinde Sağlık Bakanlığının Android ve App Store üzerinden düzenlediği “Hayat eve sığar” uygulamasına girerek seyahat izin belgesi alacak. İzin alanların telefonlarına kod gönderilecek. Bakanlık uyardı, izin kodu almayanlar biletleri olsa dahi seyahat yapamayacak. 
 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy