SAĞLIK
Giriş Tarihi : 12-05-2020 18:47   Güncelleme : 13-05-2020 15:35

Araklı’da berber ve kuaför salonlarına zabıta denetimi

Araklı Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede 11 Mayıs’da tekrar faaliyet göstermeye başlayan berber, kuaför ve güzellik salonlarını denetledi.

Araklı’da berber ve kuaför salonlarına zabıta denetimi

Araklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçe sınırları içerisinde hizmet veren kuaför, berber ve güzellik salonlarında hijyen denetimlerine başladı. İlçede bulunan 44 berber, kuaför ve güzellik salonları belli aralıklarla denetlenecek. İş yerlerinde korona virüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını, gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığını denetleyen ekipler, herhangi bir sorun ile karşılaşmadı. Zabıta ekipleri, işyerlerinin belirlenen saatler içerisinde açılıp kapanmasını, müşterilerin randevu sistemiyle alınacağını, tıraş ve bakım esnasında bulaşma riski olan ustura ile fırçaların kullanılmamasını, tek kullanımlık havlu veya kişiye özel havlu ve önlük kullanılması konusunda uyarılarda bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemlidir. Pandemi sürecinde yüksek derecede önlemler alarak vatandaşlarımız için faaliyetler yürüttük. Dezenfeksiyon ekiplerimizle ilçemizdeki tüm ortak alanları ve kamu kurumlarını dezenfekte ettik, periyodik tekrarlarla sürekli hijyen koşullarında tuttuk. Maske dağıtarak vatandaşlarımıza maske temin ettik. Şimdi normalleşme süreci başlarken devletimizin belirlediği esnafın tekrar hizmete başlıyor olmasıyla da bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Berber ve kuaförlerimizde denetimlerimizi gerçekleştirdik, vatandaşlarımız bu iş yerlerinde hijyen koşullarında hizmet görmeliler. Hizmet esnasında da hijyen koşullarının sağlanması için zabıta ekiplerimiz yerinde denetim ediyor ve edecektir” dedi

Mehmet Öztürk / Araklı Haber

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk