GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-04-2020 01:47   Güncelleme : 23-04-2020 01:51

Araklı’da Askıda Ekmek Kampanyası

Korona virüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar için Araklı’da fırınlarda "askıda ekmek" kampanyası başlatıldı. Askıya bırakılan ekmekler; ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak veriliyor

Araklı’da Askıda Ekmek Kampanyası

İlçemizdeki bazı fırınların ilk etapta günde 10 ekmek gibi sembolik bir sayı ile başlattığı "askıda ekmek" kampanyası hayırseverlerimizin destekleriyle günde 200 adet ekmeğe ulaştı.
İhtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılan ekmek ramazan öncesi dar gelirli aileleri nebze rahatlama sağladı. Hedef ramazan boyunca bu sayının 5000 adete çıkarıp, uzun vadede ilçemizde önceden tespit edilen 120 ailenin yıllık ihtiyacını karşılamak.
Araklı’da fırınlardaki "askıda ekmek" kampanyasına katılmak isteyen hayırseverler yurtdışından ve diğer illerden girişimlerde bulunmaya başladılar bile.

Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanılan bir yöntem "askıda ekmek" özellikle ramazan aylarında Anadolu'nun bir çok küçük beldesinde gelenek olarak hala devam ediyor. İhtiyaç sahipleri için fırın ve bakkallara "askıda ekmek" bırakılıyor.
Haber: İbrahim Kanlı
 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy