SAĞLIK
Giriş Tarihi : 20-04-2020 17:34   Güncelleme : 20-04-2020 18:17

Araklı Belediyesi’nden korona virüs denetimi

ARAKLI Belediyesi korona virüsünü bahane ederek fiyat artışı yapan işletmelere fırsat vermemek için denetimlerini arttırdı. Zabıta ekipleri başta temizlik ürünü satan firmalar olmak üzere çok sayıda markette denetim yaptı. Ayrıca ilçedeki led ekranlardan yapılan duyurularla da vatandaşların fahiş fiyat uygulayan işyerlerinin bildirilmesi istendi.

Araklı  Belediyesi’nden korona virüs denetimi

Araklı Belediyesi korona virüsünü bahane ederek fiyat artışı yapan işletmelere fırsat vermemek için denetimlerini arttırdı. Zabıta ekipleri başta temizlik ürünü satan firmalar olmak üzere çok sayıda markette denetim yaptı. Ayrıca ilçedeki led ekranlardan yapılan duyurularla da vatandaşların fahiş fiyat uygulayan işyerlerinin bildirilmesi istendi.

Çin’de ortaya çıktıktan sonra dünyanın farklı ülkelerine yayılan korona virüsünü bahane eden fırsatçılara karşı tedbirlerini arttıran Araklı Belediyesi, işletmelerin denetimine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Araklı Belediyesi Zabıta ekipleri, başta temizlik malzemesi satan işletmeler olmak üzere marketlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler gün boyunca farklı işletmelere girerek reyonları tek tek inceledi. Reyonlardaki ürünlerin fiyatlarını kontrol ederek önceki fiyatları ile karşılaştıran ekipler, kasadan da aynı ürünleri geçerek fiyat değişikliği olup olmadığını kontrol etti. Ekipler, bazı marketler de yer alan unlu mamul satış reyonları, et ve süt ürünlerinin satıldığı reyonlara da giderek buradaki görevlilerin maske ile eldiven kullanıp kullanmadığını kontrol etti. Maske kullanmayan görevliler tek tek uyarıldı. 

Denetimlerle ilgili bilgi veren Zabıta Müdürü Şenol Çebi, “6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu gereği fiyatlardaki artış yani korona virüsünden dolayı vatandaşımızın mağdur edilmemesi için fiyat denetimlerini yapıyoruz. Şuana  kadar bir olumsuzluğa rastlamadık ama Araklı Belediyesi olarak bu denetimlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

Araklı Belediyesi ayrıca ilçe genelindeki led ekranlardan yayınladığı duyuru ile vatandaşlardan fahiş fiyat uygulamasına giden işyerlerini ihbar etmelerini istedi.

Mehmet Öztürk

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk