SPOR
Giriş Tarihi : 13-04-2020 15:57   Güncelleme : 14-04-2020 17:15

Başkan Recep Çebi Bu sahadan tek şampiyon çıkacak dedi ve

Araklı İlçemizde yaz aylarında geleneksel hale gelen Araklı Kaymakamlığı köyler arası futbol turnuvası ilk yıllar toprak sahada oynanırdı...

Başkan Recep Çebi Bu sahadan tek şampiyon çıkacak dedi ve

Araklı İlçemizde yaz aylarında geleneksel hale gelen Araklı Kaymakamlığı köyler arası Futbol Turnuvası 1991 yılında toprak sahada oynandığı şu anda Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bulunduğu alanda başlayan devamında  Araklı Cezaevinin karşısında toprak sahada oynanan futbol turnuvası çok büyük heyecanla takip ediliyordu.

Finallerin takımı son dört yılın Şampiyonu Esnafspor kalede Atilla Çebi, İsmail Hakkı Beşir, Turan Beşir, Zeki Yakupoğlu, Hayri Yakupoğlu, Halit Yakupoğlu, Ertuğrul Yakupoğlu gibi hatırladığım isimlerden oluşan Esnafspor’a karşı Mevcut Belediye Başkanı 1991 yıllarında Atacan Eczanesinin halkın sevilen ismi Yolgörenspor Başkanı Recep Çebi ile başlayan kaptan Şenol Çebi, kalede Atakan Çebi, Mehmet Kamiloğlu, İrfan Demir, Kadir Çebi, Sürmeneli Ercan, Fatih Turan, Yakup Balcı, Sadi, Mehmet Öztürk ve Rahmetli İsmail Çebi Hocamız ile maçalara hazırlanırdık.

Esnafspor ve Yolgörenspor final maçı muhteşemdi.

Final maçına gelmeden önce gruplardan çıkıp eleminasyon maçları sonrası finale gelen Esnafspor ve Yolgörenspor muhteşem seyirci desteği ile sahaya çıktı zorlu mücadelenin ilk yarısı Esnafsporun 1-0 üstünlüğü ile son buldu.

İlk yarı sonunda Başkan Recep Çebi’in konuşmasında “Çocuklar ben sizlere güveniyorum bu sahada tek şampiyon çıkacak o takımda siz olacaksınız” dedi ve takımı ikinci yarı başlama vuruşu için sahaya uğurladı.

İkinci yarı seyirci desteğini arkasına alan Yolgörenspor önce maçı 1-1 daha sonra Fatih Turan’ın attığı penaltı golü ile durumu 2-1’e getirdi. Golden sonra takımların gol arayışından gol sesi çıkmayınca Yolgörenspor maçı 2-1 kazanarak Kaymakamlık turnuvası şampiyonu oldu.

Uzun yıllar şampiyonluklara ambargo koyan Esnafspor’un tahtına da son vermiş oldu. Trabzonspor’un İstanbul saltanatına son verdiği gibi.

Mehmet Öztürk olarak benim görevim saha içinde şartlar ne olursa olsun İsmail Hakkı Beşir’i tutmaktı nasıl tutuğumu sormak isteyen varsa İsmail Beşir abimizin bir çayını içebilirler. İsmail Hakkı Beşir’i tutmak zordu benim görevimde zoru başarmaktı.

Aramızdan ayrılan rahmetli olanlar varsa Allah(cc) rahmet eylesin ailelerine sabır dilerim.

İstanbul’da Dernek veya Futbol Organizasyonlarında en büyük destekçim spor sevgisi içinden hiç eksik olmayan kalecik mahallesinden Köksal Hasandayıoğlu ile bu anı fotoğrafımızıda paylaşalım.

Araklıspor'un 1991 yılında bir maç öncesi fotoğraf karesi kaptan Araklı Belediye Zabıta Müdürü Şenol Çebi

Takım Kadrosu; Kaptan Şenol Çebi, Kaleci Sinan Dilber, Mehmet Kamiloğlu, Mehmet Öztürk, Selami Baycan, Seyfullah Aliresioğlu, Aziz, Mecit Solmaz, Mustafa Altuntaş, Tamer Bacı, Şahin Diller (Soyunma Odasında)

Mehmet Öztürk / Araklı Haber

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk