GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-04-2020 22:40   Güncelleme : 10-04-2020 00:18

Kaymakam O Haberi Yalanladı !

Trabzon Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, yerel bir gazetede çıkan "Kaymakamlıktan Zamansız Tahliye Talebi", haberini yalanlayarak, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Kaymakam O Haberi Yalanladı !

Trabzon Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, yerel bir gazetede çıkan "Kaymakamlıktan Zamansız Tahliye Talebi" başlıklı haberi yalanlayarak, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yerel gazetede 09.04.2020 tarihinde yapılan habere göre, Trabzon Araklı Taştepe Mahallesinde bir gecekonduda yaşayan Aslı Alemdar ve eşi Mustafa Alemdar’dan edinilen bilgiye göre kaymakamlık tarafından kendilerine evlerinden çıkmaları için ihtar yapıldığı, evi tahliye etmeleri gerektiği, gidecek yerleri olmadığı halde evlerinden zorla çıkartılmaya çalışıldıkları,  elektrik idaresince evin elektriğinin kesildiği ve evi tahliye etmeye zorlandıkları iddia edilmişti.

Olayla ilgili görüştüğümüz Araklı Kaymakamı Mehmet Nur Çetin, Araklı Haber'e yaptığı açıklamada; "Yerel gazetede yayınlanan haber doğru değildir.  Taştepe mahallemizde Karayolları tarafından birkaç evin istimlak edildiğini, bedellerinin ise ödendiğini ve sonrasında vatandaşlara Karayolları tarafından, evlerini tahliye etmeleri gerektiği bildirilmişti. Kaymakamlığımızın bilgisi dışında Karayollarının tahliye kararına istinaden elektrik idaresi tarafından ilgili konutun elektriği kesilmiştir. Olay bana  intikal eder etmez,  elektrik idaremizle görüşerek, kesintiden yarım saat sonra vatandaşımızın mağdur olmaması için ve içinde bulunduğumuz zor şartları da göz önüne alarak konutun elektriğinin hemen açılmasını sağladık. Ayrıca vatandaşımıza, mağdur olmaması için ilçe merkezinde bir eve yerleştirebileceğimizi, gerekli desteği kaymakamlık olarak vereceğimizi söyledik. Kendileri de kaymakamlığa gelerek bizlere teşekkür etmiştir." ifadelerine yer verdi.
 

Turgay Düzgün, 09.04.2020
©  www.araklihaber.net 

AdminAdmin