GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-04-2020 14:06   Güncelleme : 07-04-2020 18:54

Araklı’da Berat Kandili'nde Camiler Açık Olacak mı?

Diyanet'ten yapılan açıklamaya göre korona virüs önlemleri kapsamında camiler Berat Kandili vakti ...

Araklı’da Berat Kandili'nde Camiler Açık Olacak mı?

Diyanet'ten yapılan açıklamaya göre korona virüs önlemleri kapsamında camiler Berat Kandili vakti kapalı olacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla müftülüklere gönderilen yazıda, insanın can güvenliğini sağlamanın İslam'ın ana gayelerinden biri olduğu belirtildi.

Araklı Müftüsü Abdulkadir Tomurcu, “Korona virüs önlemleri kapsamında camiler Berat Kandili vakti kapalı olacak. Merkezi sisteme bağlı olan camilerden merkez camii’nden, merkezi sisteme bağlı olmayan köylerde ise yine cami minarelerden mevlid-i şerif ve dua sesleri yükselecektir.”dedi.

Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi. Şaban ayında niçin çok oruç tuttuğu sorulduğu zaman Resulullah efendimiz buyurdu ki: "Şaban öyle faziletli bir aydır ki, insanlar bundan gâfildir. Bu ayda ameller, âlemlerin Rabbine arz edilir. Ben de amelimin oruçluyken arz edilmesini isterim. (Nesaî)

Mehmet Öztürk

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk