GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-04-2020 13:10   Güncelleme : 02-04-2020 15:43

Perşembe Pazarında korona virüs önlemi

Araklı Belediyesi, korona virüs önlemleri kapsamında Perşembe pazarı girişlerinde vatandaşın ateş ölçer cihazıyla ateşinin olup olmadığını kontrol etti. Ayrıca pazarların girişine el dezenfektanı ve bilgilendirme yazıları da konuldu.

Perşembe Pazarında korona virüs önlemi

Türkiye'de ilk korona virüs vak'asının görülmesinin ardından ilçe genelinde geniş çaplı önlem alan Araklı Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Salgın fırsatçılarına göz açtırmamak için bazı ürünlerde yapılan artışın önüne geçmek adına fahiş fiyat denetimi yapılırken, bir yandan da insan sağlığıyla oynanmaması adına hijyen denetimi gerçekleştiriliyor. Yoğun olan noktalarda dezenfekte işlemleri sürerken, pazar yerinde esnafa eldiven ve maske dağıtımı yapan zabıta ekipleri sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara temel ihtiyaçlarını gideriyor.

Pazar yerinde tezgahlar arasına korona virüs önlemi

Korona virüs önlemleri kapsamında Perşembe pazarında zabıta ekipleri tezgahlar arası 3 metre kuralı uygulama konusunda çok ciddi tedbirler aldı.

 

 

Ateş ölçerli korona virüs önlemi

Araklı Belediyesi, tüm bunların yanında önlemler kapsamında, Perşembe pazarı girişlerinde zabıta ekipleri vatandaşların ateş ölçer cihazlarıyla kontrollerini yaptıktan sonra içeri alıyor. Ateşi yüksek olan vatandaşlar ise sağlık kuruluşuna yönlendiriliyor.


 

Pazar girişlerine el dezenfektanı konundu

Öte yandan Araklı Belediyesi tarafından pazarın girişlerine vatandaşların elini dezenfekte edebilmeleri için stant kuruldu. El dezenfektan standının hemen yanına ise korona virüs belirtileri ve korunma yollarının olduğu bilgilendirme yazıları konuldu.

Pazar yerinde korona virüs ilaçlaması yapıldı

Korona virüs (covid-19) önlemleri kapsamında Araklı Belediye ekipleri tarafından Perşembe pazarında ilaçlama yapıldı.

Mehmet Öztürk

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk