KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-01-2020 15:30   Güncelleme : 20-01-2020 15:30

Genç Araklı Derneği’nden Hamsi Festivalı

Genç Araklı Derneği bu yıl ilkini düzenlediği hamsi etkinliğinde İstanbul Büyükçekmece’de bir araya geldi.

Genç Araklı Derneği’nden Hamsi Festivalı

Genç Araklı Derneği gerek hemşehri ziyaretleri, gerekse kurtuluş gecesi gibi geleneksel hale getirdiği faaliyetlerine yeni faaliyetler de ekliyor. 
Dernek daha önce ilkini düzenlediği fotoğraf yarışması ile yine hemşehrilerimizi bir organizasyon etrafında toplamıştı. Son etkinliklerine hamsi festivalini de eklediler.
Büyükçekmece Mimar Sinan Sınav Lisesi'nin ev sahipliğini yaptığı hamsi festivalinde katılımcılara hamsi ve Trabzon ekmeği ikramında bulundular.
 Yoğun katılımın gerçekleştiği organizasyona yönetim kurulu, üyeleri ve hemşehrilerimizin yanında çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin temsilcileri de katıldı.
Kemençe ve horon ile renklenen programda bir yandan sohbet edenAraklılılar diğer yandan 6-0 biten Trabzonspor - Kasımpaşa maçını izlediler. Genç Araklı Derneği hazırladığımız küçük hediyelerin takdimi sonrasında çekilen fotoğrafla program sona erdirdi.
Organizasyondan duydukları memnuniyetlerini dile getiren hemşehrilerimiz ,hamsi şenliğinin geleneksel hale getirilmesini istemeleri üzerine etkinlik listesine hamsi şenliği de ilave edildi.
Hamsi etkinliğine Genç Araklı Derneği Başkanı Mikdat Çebi, Dernek Genel Sekreteri Abdulcanan Dilber,Dernek yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Araklılılar Derneği başkanı Yüksel Özyurt, ev sahipliği yapan Sınav Anadolu Lisesi sahibi Ahmet Ersöyleyen, STK temsilcileri ve yönetim
kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bürokratlarımız ile çok sayıda hemşehrilerimiz katıldı.

Araklı Haber 20.01.2020 Köksal Hasandayıoğlu

 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy