GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-01-2020 15:26   Güncelleme : 10-01-2020 15:41

TİSKİ’nin Yeni Şebeke Açıklamasına Tepki!

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş Pervane, Karatepe, Birlik Ve Hasköy Gurup İçme suyu şebekesinin ihaleye çıktığını söyledi.

TİSKİ’nin Yeni Şebeke Açıklamasına Tepki!

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklama söyle:
Araklı İlçesi, Pervane, Karatepe, Birlik ve Hasköy Mahalleleri Grup İçme suyu yapım işinin kesin kabulü yapıldı. Şebeke projeleri ise tamamlanarak ihale ilanına çıkıldı.
Gerek isale hattı işinde çalışan ve gerekse şebeke projesine emek veren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.
Yaklaşık 3 yıldır Araklı’nın Karadere Vadisi Doğu Mahallelerinde bittiği söylenen isale hattına abone olan ve suları akmayan vatandaşlar bu açıklamaya tepki gösterdi.
Vatandaşlar “TİSKİ abonesi olun suyunuz akacak denilerek neredeyse tüm evlerin abone olması sağlandı. Fakat yaz aylarında yağmur yağınca akan bulanık suyu bizlere reva gördüler. Kurak zamanlarda ise yine susuz kalıp tankerle gelen taşıma suya mahkum edildik. TİSKİ bitirdiği mevcut hatlara sağlıklı su veremediği ortamda, bu kez Karadere’nin batı mahallelerine  böyle bir ihaleyi yapmasını pek anlamıyoruz” diyorlar.

Seyfullah Aksoy/Araklı Haber/ 10.01.2020

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy